Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...

Spaanse rijstschotel met chorizo

Nog zo’n lekkere klassieker uit de Spaanse keuken is de Spaanse rijstschotel met chorizo. Voor iedereen die eens iets anders wil dan de bekende paella. En voor wie liever één hoofdgerecht maakt dan meerdere kleine tapas gerechtjes.

Mini broodje hamburger: de ideale snack

Voor wie wel een stevig tussendoortje kan gebruiken, is het mini broodje hamburger de ideale snack. Groot genoeg om de ergste trek te stillen en klein genoeg als hapje bij de borrel. Ook voor bescheiden eters heeft dit broodje het perfecte formaat.

Spinazie kaaskroketjes

Wil je wat anders serveren dan de standaard borrelsnacks op feestjes en verjaardagen? Probeer dan is de spinazie kaaskroketjes. Een groot voordeel van de spinazie kaaskroketjes is dat ze een prima vleesvervanger zijn.

Ananas in kerriesaus tapas

Tapas is een leuke en heerlijke manier om een feestelijke gelegenheid van hapjes te voorzien. Naast alle vlees en vis tapas zijn er ook diverse vegetarische recepten. Zoals bijvoorbeeld ananas in kerriesaus.

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.

Spinaziesalade met manchego

Wanneer je aan een salade denkt, denk je vast direct aan een dressing in combinatie met ijsbergsla. Dat is bij de spinaziesalade met manchego niet aan de orde.

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas

Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij en laat de gehaktballetjes met de saus ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen...

Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha

Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.

Gevulde gehaktbal met mozzerella

Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie...

Mosselen in tomatensaus – Mejillones al diablo

Er bestaan heel veel gerechten die geschikt zijn als tapas en dus is er voor elke smaak wel een recept te vinden. Houd je van pittig, dan zijn mosselen in tomatensaus echt de moeite waard om eens te proberen.