Champignons met knoflook

In Spanje is Champiñones al Ajillo, oftewel champignons met knoflook, een bekend en makkelijk te bereiden gerecht. Probeer dit spaanse gerecht eens uit!

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Mosselen in tomatensaus – Mejillones al diablo

Er bestaan heel veel gerechten die geschikt zijn als tapas en dus is er voor elke smaak wel een recept te vinden. Houd je van pittig, dan zijn mosselen in tomatensaus echt de moeite waard om eens te proberen.

Spaanse Serranoham met vis

Een perfecte combinatie voor een origineel tapas gerecht is Spaanse Serranoham met vis. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet veel tijd kost, maar er geweldig uitziet en heerlijk smaakt.

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.

Mini broodje hamburger: de ideale snack

Voor wie wel een stevig tussendoortje kan gebruiken, is het mini broodje hamburger de ideale snack. Groot genoeg om de ergste trek te stillen en klein genoeg als hapje bij de borrel. Ook voor bescheiden eters heeft dit broodje het perfecte formaat.

Spaanse tortilla – Tortilla de Patata

Omdat het zo makkelijk te maken is en ook afgekoeld nog uitstekend smaakt, is de Spaanse tortilla de patata een geliefd gerecht voor een feestje of een picknick. Een hapje bij de borrel of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.

Quesadilla’s met kip

Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.

Spaanse ossenhaaspuntjes

Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken....

Paella Traditionele Valenciana recept

Traditionele Paella is wellicht het beroemdste gerecht van Spanje. Deze schotel van rijst, konijn, kip en zeevruchten kent zijn oorsprong in Valencia. Daar wordt al eeuwenlang een door de Moren geïntroduceerde rijst verbouwd.

Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...

Gevulde gehaktbal met mozzerella

Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie...