Home Tapas met Vlees

Tapas met Vlees

Tapas met Vlees: Spaanse hapjes met vlees erin. Gehaktballetjes, ossenhaaspuntjes, hamburgers en kipspiesjes. Gerechten zowel warm als koud voor elk feest.

Spaanse Serranoham met vis

Een perfecte combinatie voor een origineel tapas gerecht is Spaanse Serranoham met vis. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet veel tijd kost, maar er geweldig uitziet en heerlijk smaakt.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Spaanse ossenhaaspuntjes

Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken....

Gevulde gehaktbal met mozzerella

Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie...

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Quesadilla’s met kip

Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.

Fajita met kip – Fajitas recept

Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.

Spaanse rijstschotel met chorizo

Nog zo’n lekkere klassieker uit de Spaanse keuken is de Spaanse rijstschotel met chorizo. Voor iedereen die eens iets anders wil dan de bekende paella. En voor wie liever één hoofdgerecht maakt dan meerdere kleine tapas gerechtjes.

Paella Traditionele Valenciana recept

Traditionele Paella is wellicht het beroemdste gerecht van Spanje. Deze schotel van rijst, konijn, kip en zeevruchten kent zijn oorsprong in Valencia. Daar wordt al eeuwenlang een door de Moren geïntroduceerde rijst verbouwd.