Gevulde gehaktbal met mozzerella
Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie...
Spaanse ossenhaaspuntjes
Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken....
Spaanse bonensalade – Habas con chorizo
Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.
Spaanse rijstschotel met chorizo
Nog zo’n lekkere klassieker uit de Spaanse keuken is de Spaanse rijstschotel met chorizo. Voor iedereen die eens iets anders wil dan de bekende paella. En voor wie liever één hoofdgerecht maakt dan meerdere kleine tapas gerechtjes.
Serranoham met mozzarella en tomaat (op toast)
Serranoham met mozzarella en tomaat is een heerlijk gerecht dat perfect smaakt op krokante toast. Serranoham is een rauwe gezouten ham, die oorspronkelijk uit de bergen van Andalusië komt.
Kip Empanadas
Ze zijn heerlijk, die Spaanse Tapas. Maar wist je al dat er hele lekkere deegpasteitjes bestaan? Je maakt er een Spaanse tapas van door...
Quesadilla’s met kip
Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.
Abrikozen met spek
Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.
Mini broodje hamburger: de ideale snack
Voor wie wel een stevig tussendoortje kan gebruiken, is het mini broodje hamburger de ideale snack. Groot genoeg om de ergste trek te stillen en klein genoeg als hapje bij de borrel. Ook voor bescheiden eters heeft dit broodje het perfecte formaat.
Fajita met kip – Fajitas recept
Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.