Home Tapas met Vlees

Tapas met Vlees

Tapas met Vlees: Spaanse hapjes met vlees erin. Gehaktballetjes, ossenhaaspuntjes, hamburgers en kipspiesjes. Gerechten zowel warm als koud voor elk feest.

Spaanse rijstschotel met chorizo

Nog zo’n lekkere klassieker uit de Spaanse keuken is de Spaanse rijstschotel met chorizo. Voor iedereen die eens iets anders wil dan de bekende paella. En voor wie liever één hoofdgerecht maakt dan meerdere kleine tapas gerechtjes.

Spaanse ossenhaaspuntjes

Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken....

Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas

Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij en laat de gehaktballetjes met de saus ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen...

Quesadilla’s met kip

Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.

Kip Empanadas

Ze zijn heerlijk, die Spaanse Tapas. Maar wist je al dat er hele lekkere deegpasteitjes bestaan? Je maakt er een Spaanse tapas van door...

Mini broodje hamburger: de ideale snack

Voor wie wel een stevig tussendoortje kan gebruiken, is het mini broodje hamburger de ideale snack. Groot genoeg om de ergste trek te stillen en klein genoeg als hapje bij de borrel. Ook voor bescheiden eters heeft dit broodje het perfecte formaat.

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.

Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Spaanse Serranoham met vis

Een perfecte combinatie voor een origineel tapas gerecht is Spaanse Serranoham met vis. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet veel tijd kost, maar er geweldig uitziet en heerlijk smaakt.

Gevulde gehaktbal met mozzerella

Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie...