Tapenade met zongedroogde tomaten

0



Zet dan de blender aan op een lage stand. De tapenade met zongedroogde tomaten is het lekkerst als de structuur nog enigszins intact blijft. Maak er dus geen zachte crème van, maar houd het bij grove stukjes. Als de tapenade nog iets te droog is, kun je er nog wat olijfolie bij schenken. Schep het mengsel dan over in een mooi schaaltje en serveer er brood of toastjes bij. Ook op een plankje met kaas en Spaanse worst doet tapenade met zongedroogde tomaten het erg goed. Een heerlijke wijn erbij maakt het helemaal compleet.

Variaties
De tapenade met zongedroogde tomaten uit dit recept is bereid met groene olijven. Je kunt in plaats daarvan ook zwarte olijven gebruiken. Groene olijven zijn in feite onrijp en daarom vrij stevig met een milde smaak. Zwarte olijven zijn rijp en daardoor zachter van textuur en sterker van smaak. Beide soorten zijn prima geschikte voor tapenades.

Vorig artikelSpaanse tortilla – Tortilla de Patata
Volgend artikelMini broodje hamburger: de ideale snack

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in