- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Portie: Voor Familie
Voedingsfeiten (per portie)
- Energie: 254
- koolhydraten: 20g
- Vet: 20g
- Eiwit: 5g
Spaanse tortilla – Tortilla de Patata
Omdat het zo makkelijk te maken is en ook afgekoeld nog uitstekend smaakt, is de Spaanse tortilla de patata een geliefd gerecht voor een feestje of een picknick. Een hapje bij de borrel of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd. De Spaanse tortilla kent veel varianten en is heel eenvoudig aan te passen aan de eigen smaak door bijvoorbeeld groenten of chorizo toe te voegen. Het basisrecept is echter simpel te bereiden en ook de ingrediënten heb je meestal wel in huis. De Mexicaanse tortilla is geen variant op de Spaanse versie, maar een van maismeel gemaakte pannenkoek. Hieronder de Ingrediënten voor een Tortilla de Patata
Ingrediënten
- Aardappelen - 6 grote
- Eieren - 5 grote
- Ui - 1
- Olijfolie - 2-3 kopjes
- Zout en Peper
Instructies
Begin met het schillen van de aardappelen. Halveer ze in de lengte en snij er vervolgens plakjes van. Schil en snij daarna de ui op dezelfde manier. Mix beide in een kom en voeg zout en peper toe. Verwarm de olijfolie in een (hapjes)pan met hoge rand. Schep de aardappel-uienmix in de pan, waarbij de olie de aardappelen helemaal bedekt. Haal het mengsel er dan met een spatel uit en laat de olie er goed uitlekken. Klop de eieren met een vork los in een grote kom en meng hier de aardappel-uienmix doorheen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tortilla. Keer deze na een paar minuten. Je kunt hiervoor het beste een bord of het deksel van de pan gebruiken. Als beide kanten lichtbruin zijn, is de tortilla de patata klaar om geserveerd te worden.