- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Portie: Voor Familie
Spaanse Serranoham met vis
Een perfecte combinatie voor een origineel tapas gerecht is Spaanse Serranoham met vis. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet veel tijd kost, maar er geweldig uitziet en heerlijk smaakt. Je kunt het met verschillende witte vissoorten bereiden zoals tilapia of kabeljauw. Het enige waar je op moet letten, is dat de vis een beetje stevig is, zodat hij niet uit elkaar valt wanneer hij gaar is. Verder is Serranoham met vis een makkelijk recept dat binnen een half uurtje op tafel kan staan.
Ingrediënten
- Vis - 6 stukken stevige witte vis, zoals tilapia of kabeljauw
- Serranoham - 6 plakken
- Paprika - 2 Geroosterde
- Olijven - 8 stuks
- Teentje Knoflook - 2
- Witte wijn - droge
- Oregano
- Sap van een citroen
- Zout en Peper
Instructies
Serranoham met vis heeft een voorbereidingstijd van ongeveer 10 minuten en moet daarna nog een kwartiertje in de oven staan. Zet daarom als eerste de oven aan, zodat deze voorverwarmd is op het moment dat je de vis klaar hebt. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de tilapia (of kabeljauw) te besprenkelen met een beetje citroensap. Strooi er vervolgens een beetje zout en peper naar smaak overheen. Wikkel daarna de vis voorzichtig in de Serranoham.
Neem een ovenschaal en giet hier een klein bodempje droge witte wijn in. Leg de vispakketjes hierin. Snijd tot slot de olijven en knoflook in plakjes en de paprika in dunne reepjes. Meng dit even door elkaar en verdeel het gelijkmatig over de pakketjes. Strooi wat oregano over het geheel en dek de ovenschaal met aluminiumfolie af om te voorkomen dat de vis uitdroogt. Plaats de schaal in de oven en laat de Serranoham met vis in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Variaties Serranoham met vis
Serranoham met vis kun je op vele manieren variëren. Uiteraard kun je experimenteren met andere vissoorten, maar je kunt er ook een complete maaltijd van maken. Dit doe je bijvoorbeeld door de vis in vierkanten te snijden en deze in het geheel met ham te ontwikkelen. Je hebt dan ongeveer 4 plakken Serranoham per pakketje nodig. De bereiding in de oven is hetzelfde als in het bovenstaande recept. Maar geserveerd met groene asperges krijg je een totaal ander gerecht.