
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 25 minutes
- Portie: Voor Familie
Spaanse pastasalade
Heb je zin om een lekkere Spaanse pastasalade als hoofdgerecht te maken? Probeer dan eens de pittige pastasalade met olijven, chorizo en manchego kaas. Hiermee zet je binnen 30 minuten een pittige en kleurrijke maaltijd voor vier personen op tafel. Hiermee kan jouw feestje natuurlijk niet meer stuk! Door de kleurrijke salade serveer je namelijk gelijk iets vrolijks. Misschien heb je na het maken van de Spaanse pastasalade wel zo de smaak te pakken dat je graag meerdere salades wilt maken. Lees gauw verder om er achter te komen hoe je de Spaanse pastasalade maakt.
Ingrediënten
- Farfalle Pasta - 250 gram
- Manchego Kaas - 300 gram
- Chorizo - 225 gram
- Sla - 50 gram
- Cherrytomaten - 250 gram
- Puntpaprika's - 2
- Rode ui - 1
- Olijven - 7-9
- Dressing Spaanse pasta salade:
- Oregano - 1 Theelepel
- Zout en Peper - Een snufje
- Rode Peper - 1/2
- Olijfolie - 3 Eetlepels
Instructies
Breng eerst een pan met veel water aan de kook. Voeg vervolgens de pasta toe en kook deze gaar zoals het op de verpakking staat aangegeven. Zodra de pasta gaar is spoel je het met koud water af. Laat de pasta uitlekken en meng er nu 3 eetlepels olijfolie doorheen. Dit voorkomt dat de pasta gaat plakken. Snijd nu de Chorizo in reepjes om ze vervolgens in een droge koekenpan te bakken tot ze knapperig zijn. Op het moment dat de Chorizo knapperig is, laat je deze op keukenpapier uitlekken. Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft. Ook de puntpaprika's, manchego en rode ui snijd je nu in stukjes.
Voor de dressing snijd je de rode peper heel fijn en vervolgens meng je dit met oregano, olijfolie en peper en zout.
Nu de maaltijd klaar is serveer je de pasta samen met cherrytomaten, manchego, puntpaprika, rode ui en chorizo. Natuurlijk voeg je ook de dressing toe aan de maaltijd. Per bord krijgt iedereen twee handen sla met zo'n 7 tot 9 olijven. Mocht je het lekker vinden kun je als extraatje nog fetakaas toevoegen.