
Spaanse aardappeltortilla
Wanneer je echt zin hebt in een heerlijk Spaans tussendoortje is het een echte aanrader om de aardappeltortilla eens te maken. Met deze maaltijd krijg je echt het gevoel dat je in Spanje of op een Spaans eiland terecht bent gekomen. Dit bijgerecht is bedoeld voor 4 personen en kost 65 minuten om te maken.
Ingrediënten
- Aardappelschijfjes - 600 Gram
- Grote ui - 1
- Eieren - 5
- Zout en Peper - Snuf
- Olijfolie - 3 Eetlepels
Instructies
Begin met het snijden van de ui. Wanneer je deze in dunne ringen hebt gesneden, halveer je ze.
Verhit vervolgens een koekenpan en gooi hier 3 eetlepels olijfolie in om de ui 2 minuten te bakken. Voeg daarna de aardappelschijfjes toe om deze in ongeveer 25 minuten gaar te bakken. Wil je sneller te werk gaan? Dan kun je de aardappelschijfjes in een pan met water een paar minuten voorkoken. Dep de aardappels vervolgens droog. Het voorkoken kan uiteraard ook in de magnetron. Daarna bak je ze nog 5 minuten mee met de ui.
Allergens
Pak vervolgens een kom om de eieren in los te klutsen voeg hierbij een grote snuf peper en zout. Hierna verdeel je de aardappels samen met de ui als een mooi geheel over de bodem van de koekenpan. Giet nu het eiermengsel over de aardappels heen. Plaats de deksel over de pan heen en bak voor zo’n 25 minuten de aardappeltortilla gaar op laag vuur. Let op: de onderkant van de aardappeltortilla moet niet aanbranden. Zorg er dus voor dat je tussendoor af en toe checkt hoe het met het gerecht staat.
Zodra alles van het ei gestold is kun je de pan een aantal keer op en neer bewegen zodat het ei loskomt. Laat de aardappeltortilla vervolgens op een bord glijden. Het gerecht is nu nog niet helemaal klaar! Nu je de tortilla op een bord gelegd hebt, kun je deze handig omdraaien in de pan. De andere zijde moet namelijk ook nog voor 5 minuten licht bruin gebakken worden. Hierna is het tijd om de tortilla in punten te snijden en te serveren.