Fajita met kip – Fajitas recept
Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.
Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept
Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.
Kip met knoflook – Pollo al Ajillo
Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...
Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque
Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.
Spaanse gevulde mosselen
Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.
Spinazie kaaskroketjes
Wil je wat anders serveren dan de standaard borrelsnacks op feestjes en verjaardagen? Probeer dan is de spinazie kaaskroketjes. Een groot voordeel van de spinazie kaaskroketjes is dat ze een prima vleesvervanger zijn.
Gefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares
Gefrituurde inktvisringen, ook wel gefrituurde calamares genoemd, zijn een klassiek Spaans tapas gerecht. Tapas zijn kleine hapjes die van oudsher werden geserveerd als aperitief in Spaanse cafés.
Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding
De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée
Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha
Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.
Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas
Er zijn diverse varianten te bedenken voor dit heerlijk frisse nagerecht. Naranjas rellenas betekent letterlijk gevulde sinaasappel en waar deze vulling uit moet bestaan, kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen.
Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo
Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.
Geroosterde paprika en tomaten uit de oven
Variatie
Geroosterde paprika en tomaten uit de oven zijn uitstekend met andere gerechten te combineren. Je kunt er zelfs een salade van maken en deze...