Tapas Recepten

Tapas recepten voor elke dag. Ontdek de lekkerste gerechten en hapjes uit de Spaanse keuken. Van hoofdgerecht, bijgerecht tot lekkere avond snack: het is mogelijk allemaal mogelijk met deze recepten klaar voor de bereiding. Wil jij eens wat nieuws uitproberen? Probeer dan vooral deze speciale tapas recepten uit. Elk gerecht is uniek, maar toch vind je altijd een stukje spanje in de smaak terug.

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Spinazie kaaskroketjes

Wil je wat anders serveren dan de standaard borrelsnacks op feestjes en verjaardagen? Probeer dan is de spinazie kaaskroketjes. Een groot voordeel van de spinazie kaaskroketjes is dat ze een prima vleesvervanger zijn.

Gefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares

Gefrituurde inktvisringen, ook wel gefrituurde calamares genoemd, zijn een klassiek Spaans tapas gerecht. Tapas zijn kleine hapjes die van oudsher werden geserveerd als aperitief in Spaanse cafés.

Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding

De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée

Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha

Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.

Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas

Er zijn diverse varianten te bedenken voor dit heerlijk frisse nagerecht. Naranjas rellenas betekent letterlijk gevulde sinaasappel en waar deze vulling uit moet bestaan, kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen.

Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo

Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.

Geroosterde paprika en tomaten uit de oven

Variatie Geroosterde paprika en tomaten uit de oven zijn uitstekend met andere gerechten te combineren. Je kunt er zelfs een salade van maken en deze...

Traditionele tapenade met olijven

Groene of zwarte olijven Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...

Ananas in kerriesaus tapas

Tapas is een leuke en heerlijke manier om een feestelijke gelegenheid van hapjes te voorzien. Naast alle vlees en vis tapas zijn er ook diverse vegetarische recepten. Zoals bijvoorbeeld ananas in kerriesaus.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.