Home Tapas Recepten

Tapas Recepten

Tapas recepten voor elke dag. Ontdek de lekkerste gerechten en hapjes uit de Spaanse keuken. Van hoofdgerecht, bijgerecht tot lekkere avond snack: het is mogelijk allemaal mogelijk met deze recepten klaar voor de bereiding. Wil jij eens wat nieuws uitproberen? Probeer dan vooral deze speciale tapas recepten uit. Elk gerecht is uniek, maar toch vind je altijd een stukje spanje in de smaak terug.

Knoflookbroodjes

Knoflookbroodjes bereiden Nu de knoflook op het vuur staat voeg je wat boter toe en laat je dit smelten. De knoflook bak je nog een...

Spinazie kaaskroketjes

Wil je wat anders serveren dan de standaard borrelsnacks op feestjes en verjaardagen? Probeer dan is de spinazie kaaskroketjes. Een groot voordeel van de spinazie kaaskroketjes is dat ze een prima vleesvervanger zijn.

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.

Komkommerschijven met zalm

Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Komkommerschijven met zalm zijn hier een prima voorbeeld van.

Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo

Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.

Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha

Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.

Spaanse aardappeltortilla

Pak vervolgens een kom om de eieren in los te klutsen voeg hierbij een grote snuf peper en zout. Hierna verdeel je de aardappels...

Tapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.

Spinaziesalade met manchego

Wanneer je aan een salade denkt, denk je vast direct aan een dressing in combinatie met ijsbergsla. Dat is bij de spinaziesalade met manchego niet aan de orde.

Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...