Home Tapas Recepten

Tapas Recepten

Tapas recepten voor elke dag. Ontdek de lekkerste gerechten en hapjes uit de Spaanse keuken. Van hoofdgerecht, bijgerecht tot lekkere avond snack: het is mogelijk allemaal mogelijk met deze recepten klaar voor de bereiding. Wil jij eens wat nieuws uitproberen? Probeer dan vooral deze speciale tapas recepten uit. Elk gerecht is uniek, maar toch vind je altijd een stukje spanje in de smaak terug.

Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo

Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.

Traditionele Sangria – Spaanse alcoholische drank

Sangria is een van oorsprong Spaanse alcoholische drank. De traditionele sangria wordt gemaakt van rode wijn, die onder andere door de toevoeging van sinaasappel, appel en citroen haar kenmerkende smaak verkrijgt.

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.

Citroenijs met munt: een frisse ijs variant

Het doet er niet toe wat het hoofdgerecht is, voor ijs als dessert is er altijd nog wel plaats. Zeker als je een frisse variant serveert zoals citroenijs met munt. Uiteraard kun je kant en klaar ijs kopen, maar zelf maken is wel zo lekker.

Spinazie kaaskroketjes

Wil je wat anders serveren dan de standaard borrelsnacks op feestjes en verjaardagen? Probeer dan is de spinazie kaaskroketjes. Een groot voordeel van de spinazie kaaskroketjes is dat ze een prima vleesvervanger zijn.

Spinaziesalade met manchego

Wanneer je aan een salade denkt, denk je vast direct aan een dressing in combinatie met ijsbergsla. Dat is bij de spinaziesalade met manchego niet aan de orde.

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Gefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares

Gefrituurde inktvisringen, ook wel gefrituurde calamares genoemd, zijn een klassiek Spaans tapas gerecht. Tapas zijn kleine hapjes die van oudsher werden geserveerd als aperitief in Spaanse cafés.

Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...

Spaanse aardappeltortilla

Pak vervolgens een kom om de eieren in los te klutsen voeg hierbij een grote snuf peper en zout. Hierna verdeel je de aardappels...

Paella Traditionele Valenciana recept

Traditionele Paella is wellicht het beroemdste gerecht van Spanje. Deze schotel van rijst, konijn, kip en zeevruchten kent zijn oorsprong in Valencia. Daar wordt al eeuwenlang een door de Moren geïntroduceerde rijst verbouwd.