Home Tapas Recepten

Tapas Recepten

Tapas recepten voor elke dag. Ontdek de lekkerste gerechten en hapjes uit de Spaanse keuken. Van hoofdgerecht, bijgerecht tot lekkere avond snack: het is mogelijk allemaal mogelijk met deze recepten klaar voor de bereiding. Wil jij eens wat nieuws uitproberen? Probeer dan vooral deze speciale tapas recepten uit. Elk gerecht is uniek, maar toch vind je altijd een stukje spanje in de smaak terug.

Traditionele tapenade met olijven

Groene of zwarte olijven Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...

Fajita met kip – Fajitas recept

Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.

Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas

Er zijn diverse varianten te bedenken voor dit heerlijk frisse nagerecht. Naranjas rellenas betekent letterlijk gevulde sinaasappel en waar deze vulling uit moet bestaan, kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen.

Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...

Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque

Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.

Spaanse aardappeltortilla

Pak vervolgens een kom om de eieren in los te klutsen voeg hierbij een grote snuf peper en zout. Hierna verdeel je de aardappels...

Citroenijs met munt: een frisse ijs variant

Het doet er niet toe wat het hoofdgerecht is, voor ijs als dessert is er altijd nog wel plaats. Zeker als je een frisse variant serveert zoals citroenijs met munt. Uiteraard kun je kant en klaar ijs kopen, maar zelf maken is wel zo lekker.

Komkommerschijven met zalm

Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Komkommerschijven met zalm zijn hier een prima voorbeeld van.

Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding

De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Quesadilla’s met kip

Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.

Spaanse tortilla – Tortilla de Patata

Omdat het zo makkelijk te maken is en ook afgekoeld nog uitstekend smaakt, is de Spaanse tortilla de patata een geliefd gerecht voor een feestje of een picknick. Een hapje bij de borrel of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.