Home Tapas Recepten

Tapas Recepten

Tapas recepten voor elke dag. Ontdek de lekkerste gerechten en hapjes uit de Spaanse keuken. Van hoofdgerecht, bijgerecht tot lekkere avond snack: het is mogelijk allemaal mogelijk met deze recepten klaar voor de bereiding. Wil jij eens wat nieuws uitproberen? Probeer dan vooral deze speciale tapas recepten uit. Elk gerecht is uniek, maar toch vind je altijd een stukje spanje in de smaak terug.

Traditionele Sangria – Spaanse alcoholische drank

Sangria is een van oorsprong Spaanse alcoholische drank. De traditionele sangria wordt gemaakt van rode wijn, die onder andere door de toevoeging van sinaasappel, appel en citroen haar kenmerkende smaak verkrijgt.

Gefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares

Gefrituurde inktvisringen, ook wel gefrituurde calamares genoemd, zijn een klassiek Spaans tapas gerecht. Tapas zijn kleine hapjes die van oudsher werden geserveerd als aperitief in Spaanse cafés.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha

Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.

Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo

Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.

Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding

De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Traditionele tapenade met olijven

Groene of zwarte olijven Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...

Mini broodje hamburger: de ideale snack

Voor wie wel een stevig tussendoortje kan gebruiken, is het mini broodje hamburger de ideale snack. Groot genoeg om de ergste trek te stillen en klein genoeg als hapje bij de borrel. Ook voor bescheiden eters heeft dit broodje het perfecte formaat.

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Fajita met kip – Fajitas recept

Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.