Komkommerschijven met zalm
Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Komkommerschijven met zalm zijn hier een prima voorbeeld van.
Geroosterde paprika en tomaten uit de oven
Variatie
Geroosterde paprika en tomaten uit de oven zijn uitstekend met andere gerechten te combineren. Je kunt er zelfs een salade van maken en deze...
Kip met knoflook – Pollo al Ajillo
Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...
Kip Empanadas
Ze zijn heerlijk, die Spaanse Tapas. Maar wist je al dat er hele lekkere deegpasteitjes bestaan? Je maakt er een Spaanse tapas van door...
Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo
Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.
Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque
Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.
Chorizo Wortelsoep
De Spaanse Chorizo Wortelsoep is een zoete en ook zachte soep die door de Chorizo worst een zoute tint krijgt. Deze soep is bedoeld...
Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas
Er zijn diverse varianten te bedenken voor dit heerlijk frisse nagerecht. Naranjas rellenas betekent letterlijk gevulde sinaasappel en waar deze vulling uit moet bestaan, kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen.
Traditionele Sangria – Spaanse alcoholische drank
Sangria is een van oorsprong Spaanse alcoholische drank. De traditionele sangria wordt gemaakt van rode wijn, die onder andere door de toevoeging van sinaasappel, appel en citroen haar kenmerkende smaak verkrijgt.
Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha
Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.
Abrikozen met spek
Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.