Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding
De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée
Spaanse Serranoham met vis
Een perfecte combinatie voor een origineel tapas gerecht is Spaanse Serranoham met vis. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet veel tijd kost, maar er geweldig uitziet en heerlijk smaakt.
Paella Traditionele Valenciana recept
Traditionele Paella is wellicht het beroemdste gerecht van Spanje. Deze schotel van rijst, konijn, kip en zeevruchten kent zijn oorsprong in Valencia. Daar wordt al eeuwenlang een door de Moren geïntroduceerde rijst verbouwd.
Knoflookbroodjes
Knoflookbroodjes bereiden
Nu de knoflook op het vuur staat voeg je wat boter toe en laat je dit smelten. De knoflook bak je nog een...
Spinazie kaaskroketjes
Wil je wat anders serveren dan de standaard borrelsnacks op feestjes en verjaardagen? Probeer dan is de spinazie kaaskroketjes. Een groot voordeel van de spinazie kaaskroketjes is dat ze een prima vleesvervanger zijn.
Ananas in kerriesaus tapas
Tapas is een leuke en heerlijke manier om een feestelijke gelegenheid van hapjes te voorzien. Naast alle vlees en vis tapas zijn er ook diverse vegetarische recepten. Zoals bijvoorbeeld ananas in kerriesaus.
Fajita met kip – Fajitas recept
Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.
Tapenade met zongedroogde tomaten
Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.
Spaanse gevulde mosselen
Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.
Traditionele tapenade met olijven
Groene of zwarte olijven
Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...
Spaanse bonensalade – Habas con chorizo
Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.