Tapenade met zongedroogde tomaten
Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.
Spaanse gevulde mosselen
Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.
Traditionele tapenade met olijven
Groene of zwarte olijven
Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...
Spaanse bonensalade – Habas con chorizo
Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.
Spinaziesalade met manchego
Wanneer je aan een salade denkt, denk je vast direct aan een dressing in combinatie met ijsbergsla. Dat is bij de spinaziesalade met manchego niet aan de orde.
Mini broodje hamburger: de ideale snack
Voor wie wel een stevig tussendoortje kan gebruiken, is het mini broodje hamburger de ideale snack. Groot genoeg om de ergste trek te stillen en klein genoeg als hapje bij de borrel. Ook voor bescheiden eters heeft dit broodje het perfecte formaat.
Courgette met Spaanse ham
Dat groenten en vlees perfect met elkaar te combineren zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar dat de toevoeging van kaas er nog eens een extra smaaksensatie aan toevoegt, weet je pas als je deze heerlijke courgette met Spaanse ham hebt geproefd.
Quesadilla’s met kip
Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.
Zoetzure kip spiesjes
Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.
Citroenijs met munt: een frisse ijs variant
Het doet er niet toe wat het hoofdgerecht is, voor ijs als dessert is er altijd nog wel plaats. Zeker als je een frisse variant serveert zoals citroenijs met munt. Uiteraard kun je kant en klaar ijs kopen, maar zelf maken is wel zo lekker.
Spaanse tortilla – Tortilla de Patata
Omdat het zo makkelijk te maken is en ook afgekoeld nog uitstekend smaakt, is de Spaanse tortilla de patata een geliefd gerecht voor een feestje of een picknick. Een hapje bij de borrel of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.