Om te beginnen bak je de chorizo ongeveer 2 à 3 minuten in een pan met dikke bodem zonder olie of boter. Vervolgens schep je de worst uit de pan, maar laat het vet erin zitten. Hierin fruit je de uitjes op laag vuur. Zodra de uitjes glazig worden, doe je de paprika erbij. Deze bak je ook nog eens 5 minuten mee. Daarna voeg je de rijst toe en roer je de korrels om tot ze glanzen. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Doe hierna de saffraandraadjes inclusief het water erbij en de tomatenblokjes. Breng het geheel op smaak met een snufje peper. Giet nu de kippenbouillon erbij tot de rijst onder water staat. Laat het geheel dan aan de kook komen en vervolgens op een laag vuur circa een kwartier pruttelen tot al het vocht is opgenomen. Schep tenslotte de worst erdoor en dien deze Spaanse rijstschotel met chorizo direct op. Er zijn vele variaties te bedenken voor de rijstschotel. Zo kan je voor extra kleur doperwten of ook gele paprika toevoegen. Probeer het eens uit en kijk wat je zelf het lekkerste vind.