Haal de kern van de cherrytomaten eruit door de bovenkant te verwijderen en met een scherpe mes of lepel alle zaadjes eruit te halen. Snijd de top zo hoog mogelijk af en bewaar het. Deze hebben we op het eind weer nodig. Pureer de eieren en meng het met aioli of mayonaise. Voeg zout en peper toe naar smaak en als finishing touch natuurlijk peterseli. Stop de vulling in een zak en knip de onderkant van de zak eraf zodat je de vulling eruit kan spuiten. Pak de tomaten en stop de vulling erin. Stop de bovenkant die je eraf gehaald hebt er weer op en smullen maar! Bewaar je ze voor later? Geen probleem: bestrijk dan de gevulde tomaten met olijfolie en peper. Dit voorkomt dat ze uitdrogen. Dek ze daarna af met huishoudfolie.

Variatie:
Vul grote cherrytomaten door de vulling stevig erin te drukken totdat het helemaal gevuld is. Gooi het voor 1 uur in de koelkast. Snij het daarna in ringen, met als finishing touch de gehakte peterselie.