
- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 30 minutes
- Portie: Voor Familie
Voedingsfeiten (per portie)
- Energie: 120
Quesadilla’s met kip
Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’. Het wordt gemaakt van een mais- of bloemtortilla, die in ieder geval gevuld is met kaas. De rest van de ingrediënten kan nogal verschillen. Je hebt quesadilla’s met kip of varkensvlees, maar ook vegetarische varianten met bijvoorbeeld champignons, paprika of avocado. Quesadilla’s zijn heel eenvoudig zelf te maken en een gegarandeerd succes bij jong en oud.
Quesadilla’s met kip. Dit heerlijke gerecht met kip kost je even wat tijd, maar is absoluut de moeite waard. De traditionele met kaas gevulde quesadilla krijgt een pittige bite met de in stukjes getrokken kip. Eventueel kun je er ook nog chorizo aan toevoegen, maar voor het standaard recept heb je de volgende ingrediënten nodig.
Ingrediënten
- Kipfilet - 600 gram
- Kippenbouillon - 1 liter
- Teentje Knoflook - 2
- Ui - 1
- Oregano - 1 theelepel
- Komijn - 1 theelepel
- Chilipeper - 1 (groen)
- Tomatenblokjes - 400 gram
- Tortilla - 8
- Kaas - 200 gram
- Olijfolie - 2 eetlepels
Instructies
Begin met de oven voor te verwarmen op 160 graden. Leg vervolgens de kip in een hapjespan of kookpan en giet er bouillon over. De kip moet geheel onder liggen. Breng de bouillon net niet helemaal aan de kook en laat de kip met het deksel op de pan 30 minuten sudderen tot het vlees gaar is. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen.
Doe ondertussen een eetlepel olie in een pannetje. Fruit hierin de ui tot hij glazig is en voeg dan de kruiden, knoflook en peper toe. Even laten bakken en daarna de tomaten erdoor scheppen. 15 minuutjes zacht laten sudderen en vervolgens zonder deksel nog 15 tot 20 minuten laten indikken. Trek de kip met je vingers of met twee vorken uit elkaar tot sliertjes en verdeel deze over de tortilla’s. Dan de saus en kaas erover uitsmeren en dubbel vouwen. Tot slot in de oven bruin laten worden tot de kaas gesmolten is. Garneer de quesadilla met guacamole en zure room. Eet smakelijk!