
- Voorbereidingstijd: 1h 22 min
- Kooktijd: 15 minutes
- Portie: Voor Familie
Voedingsfeiten (per portie)
- Energie: 254
- koolhydraten: 20g
- Vet: 20g
- Eiwit: 5g
Patatas Bravas – Spaanse aardappelen in tomatensaus
Patatas bravas is een Spaans aardappel gerecht in een pittige tomatensaus. Het is een recept dat in heel Spanje erg bekend is en ook veel gegeten word. Dit gerecht dat letterlijk heftige aardappeltjes betekend heeft een smaak dat de Spaanse cultuur weergeeft. Pittig van smaak met een heerlijke zoete nasmaak.
Ingrediënten
- Aardappelen - 2 stuks
- Ui
- Tomaten
- Rode Chilli
- Knoflook
Instructies
Authentieke Patatas Bravas - Spaanse aardappelen in tomatensaus
Schil de 2 (grote) aardappelen en snij ze daarna in kleine blokjes. Gooi de aardappelen in een koude pan samen met 2 bekers olijfolie. Hierdoor zijn de aardappelblokjes voor de grootste gedeelte bedekt door de olie. Voeg wat zout toe en hou het op laag vuur voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Breng hierna het vuur op de hoogste stand voor 5 tot 6 minuten. De patatas bravas zijn klaar, op de tomatensaus na.
Voor de tomatensaus pakken we 3 eetlepels olijfolie. Gooi dit in een pan samen met de ui. Fruit de ui op medium stand en voeg daarna de knoflook, rode chili en theelepel gerookte paprika toe. Laat het 1 a 2 minuten simmeren. Voeg de gepelde tomaten toe. Tomaten pel je door een kruis in de onderkant te zetten en voor 2 minuten in koken water te stoppen. Haal ze snel uit het water en gooi ze in ijskoud water om het koken te stoppen. Als het goed is kan je nu direct de huid van de tomaten eraf trekken. Het enige wat er nu nog rust is de saus uitdunnen. Stop alles in de blender en maak het tot een purée. Stop de Patatas bravas op een bord, gooi de tomatensaus eroverheen en maak het af met peterselie. Authentieke patatas bravas, een ultieme smaaksensatie.