
- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 5 minutes
- Portie: Voor Familie
Spaanse ossenhaaspuntjes
Ben je op zoek naar een lekker gerecht wat je als tapas kunt nuttigen? Dan zijn de Spaanse ossenhaaspuntjes een aanrader. Ossenhaas is super mals vlees en heeft een fijne structuur doordat het geen vet of bindweefsel bevat. Deze spier van de koe is gelegen op de rug en loopt door over het bovenbeen. Van deze spier, officiële benaming is tenderloin, worden drie verschillende soorten ossenhaas gemaakt:
- Chateaubriand
- Tournedos
- Ossenhaaspuntjes
In dit recept lees je hoe je Spaanse ossenhaaspuntjes bereid die bij iedereen in de smaak zullen vallen. In totaal heb je een uur nodig (inclusief tijd waarin het vlees kan marineren) om Spaanse ossenhaaspuntjes te bereiden. De voorbereidingstijd bedraagt ongeveer 10 minuten, de wachttijd 30 minuten en de uiteindelijke bereidingstijd is 5 minuten.
Spaanse ossenhaaspuntjes recept.
Ingrediënten
- ossenhaas - 250 gram
- Sherry - 2 eetlepels
- Sojasaus - 1 Eetlepel
- Paprikapoeder - 1 tlp
- Olijfolie - 2 eetlepels
- Rode Wijnazijn - 3 tlp
- Zout en Peper - Snufje
Instructies
De meeste ingrediënten zijn te koop bij de plaatselijke supermarkt. Evenals het vlees is te koop bij de supermarkt maar je kunt het natuurlijk ook kopen bij de slager. Het vlees van de slager is vaak wat malser maar is vaak ook wat duurder dan het vlees uit de supermarkt.
Met bovenstaande ingrediënten maak je als eerst de marinade. De marinade bestaat uit paprikapoeder, sherry, sojasaus en een snufje zout en peper om het op smaak te brengen. De ossenhaas mag in puntjes gesneden worden en in de marina gelegd worden. Laat de ossenhaaspuntjes minimaal 30 minuten marineren.
[quote]Tip: Het is nog lekkerder als je een dag van te voren de ossenhaaspuntjes in de marinade legt zodat het er in kan trekken. Plaats het wel afgedekt in de koelkast.[/quote]
Hoe bereid ik de Spaanse ossenhaaspuntjes?
Haal vervolgens de ossenhaaspuntjes uit de marinade en bak de puntjes in olijfolie snel gaar. Voeg wat azijn aan de marinade toe en giet vervolgens de marinade in de pan. Laat het even opwarmen en de Spaanse ossenhaaspuntjes zijn klaar om genuttigd te worden.
hallo,
bij de ingrediënten zijn nog al wat inhoudsmaten weg gevallen. Wat moeten die zijn?
sojasaus?
olijfolie?
rode wijnazijn?
Hallo Liesbeth,
Bedankt voor je reactie. De inhoudsmaten zijn toegevoegd.
Eet Smakelijk!