
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Portie: Voor Familie
Mango lassi
Mango lassi is een heerlijke, alcoholvrije verfrissing, die zijn oorsprong vindt in de Aziatische keuken. Lassi is een yoghurtdrank uit India, die nog het beste te vergelijken is met onze smoothie. De hoofdbestanddelen zijn yoghurt, water en fruit, waardoor vele variaties mogelijk zijn. In dit recept wordt de mango lassi beschreven. Lekker koel bij diverse tapas gerechten, een zomerse bbq of een pittig hoofdgerecht. Voor de bereiding heb je bij voorkeur een keukenmachine of blender nodig, maar met een staafmixer kan het eventueel ook.
Ingrediënten
- Yoghurt - 1/2 liter
- Water - 1/2 liter (ijskoud)
- Mango - 1 rijpe
- Suiker - 2 eetlepels
- ijsklontjes - 3 tot 4
Instructies
Zet eerst de keukenmachine of blender, de suiker en de yoghurt klaar. Verwijder daarna de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Pak als laatste het ijswater en de ijsklontjes erbij, zodat deze zo koud mogelijk blijven. Nu kun je in een keer doorgaan met de bereiding van de mango lassi. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en pureer het fruit met het ijs en de yoghurt tot er een gladde substantie ontstaat. De lassi hoort iets dunner te zijn dan een milkshake. Voeg naar smaak eventueel wat extra suiker toe of maak het af met een beetje honing. Serveer de lassi in een hoog glas met een rietje en een stukje mango op de rand ter garnering.
Variaties Mango Lassi
Lassi is er in vele variaties. Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, zoals bananen, bessen, aardbeien, appels, papaya of vijgen. Citrusvruchten kun je beter vermijden, omdat deze niet goed mixen met de yoghurt. Naast de befaamde zoete fruit lassi’s zijn er ook nog lassi’s met rozenwater, gember en zelfs zoute lassi’s. Deze laatste worden gemaakt met zout, komijn en munt. Een spannende combinatie, die uitstekend smaakt bij warm weer en er voor zorgt dat je lichaam meer vocht vasthoudt.