Home Koude Tapas

Koude Tapas

Koude tapas zijn perfect voor een borrel, een feestje of een gezellig diner met vrienden en familie. Naast het feit dat de mediterrane keuken over het algemeen zeer gezond is, is ze ook zeer gevarieerd. Er is dus voor iedereen wel een gerecht te vinden, dat in de smaak valt. Vis, vlees of vegetarisch, de variaties zijn eindeloos. Bovendien zijn tapas in kleine porties te bereiden en kun je dus zonder al te veel moeite een keur aan smakelijke hapjes op tafel zetten.

Wat misschien nog wel een van de grootste voordelen is, is dat je koude tapas van tevoren klaar kunt maken. De meeste gerechten hebben zelfs na een dag nog niets van hun geweldige smaak verloren. Geen last minute stress dus, waarbij jij in de keuken staat, terwijl je gasten al binnen zijn. Je kunt gewoon gezellig mee borrelen en ondertussen iedereen verbazen met alle heerlijke recepten die je voor ze neerzet. Op deze site vind je heel gemakkelijk de lekkerste koude tapas recepten. Compleet met boodschappenlijstje en nauwkeurige instructies. Buen provecho!

Gazpacho recept maken: tomatensoep in een kommetje

Het grote voordeel van tapas is dat je een groot aantal gerechten koud serveert en dus vooraf klaar kunt maken. Dat geldt ook voor deze heerlijke gazpacho. Gazpacho komt van oorsprong uit Spanje en is een koude soep

Mango lassi

Mango lassi is een heerlijke, alcoholvrije verfrissing, die zijn oorsprong vindt in de Aziatische keuken. Lassi is een yoghurtdrank uit India, die nog het beste te vergelijken is met onze smoothie. De hoofdbestanddelen zijn yoghurt, water en fruit, waardoor vele variaties mogelijk zijn.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Serranoham met mozzarella en tomaat (op toast)

Serranoham met mozzarella en tomaat is een heerlijk gerecht dat perfect smaakt op krokante toast. Serranoham is een rauwe gezouten ham, die oorspronkelijk uit de bergen van Andalusië komt.

Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept

Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.

Komkommerschijven met zalm

Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Komkommerschijven met zalm zijn hier een prima voorbeeld van.

Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque

Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Witlof met ansjovis salade

Witlof met ansjovis salade is een typisch Spaans tapas gerecht, dat in het hele land graag gegeten wordt. Het combineert de frisse ietwat bittere smaak van de witlof

Aioli tapas met brood

De meeste mensen zullen weleens tapas gegeten hebben en de aioli meteen herkennen. Maar voor die personen, die voor het eerst kennis maken met...