Home Koude Tapas

Koude Tapas

Koude tapas zijn perfect voor een borrel, een feestje of een gezellig diner met vrienden en familie. Naast het feit dat de mediterrane keuken over het algemeen zeer gezond is, is ze ook zeer gevarieerd. Er is dus voor iedereen wel een gerecht te vinden, dat in de smaak valt. Vis, vlees of vegetarisch, de variaties zijn eindeloos. Bovendien zijn tapas in kleine porties te bereiden en kun je dus zonder al te veel moeite een keur aan smakelijke hapjes op tafel zetten.

Wat misschien nog wel een van de grootste voordelen is, is dat je koude tapas van tevoren klaar kunt maken. De meeste gerechten hebben zelfs na een dag nog niets van hun geweldige smaak verloren. Geen last minute stress dus, waarbij jij in de keuken staat, terwijl je gasten al binnen zijn. Je kunt gewoon gezellig mee borrelen en ondertussen iedereen verbazen met alle heerlijke recepten die je voor ze neerzet. Op deze site vind je heel gemakkelijk de lekkerste koude tapas recepten. Compleet met boodschappenlijstje en nauwkeurige instructies. Buen provecho!

Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept

Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.

Aioli tapas met brood

De meeste mensen zullen weleens tapas gegeten hebben en de aioli meteen herkennen. Maar voor die personen, die voor het eerst kennis maken met...

Gazpacho recept maken: tomatensoep in een kommetje

Het grote voordeel van tapas is dat je een groot aantal gerechten koud serveert en dus vooraf klaar kunt maken. Dat geldt ook voor deze heerlijke gazpacho. Gazpacho komt van oorsprong uit Spanje en is een koude soep

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Mango lassi

Mango lassi is een heerlijke, alcoholvrije verfrissing, die zijn oorsprong vindt in de Aziatische keuken. Lassi is een yoghurtdrank uit India, die nog het beste te vergelijken is met onze smoothie. De hoofdbestanddelen zijn yoghurt, water en fruit, waardoor vele variaties mogelijk zijn.

Citroenijs met munt: een frisse ijs variant

Het doet er niet toe wat het hoofdgerecht is, voor ijs als dessert is er altijd nog wel plaats. Zeker als je een frisse variant serveert zoals citroenijs met munt. Uiteraard kun je kant en klaar ijs kopen, maar zelf maken is wel zo lekker.

Tapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.

Komkommerschijven met zalm

Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Komkommerschijven met zalm zijn hier een prima voorbeeld van.

Fajita met kip – Fajitas recept

Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.