Home Koude Tapas

Koude Tapas

Koude tapas zijn perfect voor een borrel, een feestje of een gezellig diner met vrienden en familie. Naast het feit dat de mediterrane keuken over het algemeen zeer gezond is, is ze ook zeer gevarieerd. Er is dus voor iedereen wel een gerecht te vinden, dat in de smaak valt. Vis, vlees of vegetarisch, de variaties zijn eindeloos. Bovendien zijn tapas in kleine porties te bereiden en kun je dus zonder al te veel moeite een keur aan smakelijke hapjes op tafel zetten.

Wat misschien nog wel een van de grootste voordelen is, is dat je koude tapas van tevoren klaar kunt maken. De meeste gerechten hebben zelfs na een dag nog niets van hun geweldige smaak verloren. Geen last minute stress dus, waarbij jij in de keuken staat, terwijl je gasten al binnen zijn. Je kunt gewoon gezellig mee borrelen en ondertussen iedereen verbazen met alle heerlijke recepten die je voor ze neerzet. Op deze site vind je heel gemakkelijk de lekkerste koude tapas recepten. Compleet met boodschappenlijstje en nauwkeurige instructies. Buen provecho!

Traditionele tapenade met olijven

Groene of zwarte olijven Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Komkommerschijven met zalm

Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Komkommerschijven met zalm zijn hier een prima voorbeeld van.

Gazpacho recept maken: tomatensoep in een kommetje

Het grote voordeel van tapas is dat je een groot aantal gerechten koud serveert en dus vooraf klaar kunt maken. Dat geldt ook voor deze heerlijke gazpacho. Gazpacho komt van oorsprong uit Spanje en is een koude soep

Traditionele Sangria – Spaanse alcoholische drank

Sangria is een van oorsprong Spaanse alcoholische drank. De traditionele sangria wordt gemaakt van rode wijn, die onder andere door de toevoeging van sinaasappel, appel en citroen haar kenmerkende smaak verkrijgt.

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Aioli tapas met brood

De meeste mensen zullen weleens tapas gegeten hebben en de aioli meteen herkennen. Maar voor die personen, die voor het eerst kennis maken met...

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Witlof met ansjovis salade

Witlof met ansjovis salade is een typisch Spaans tapas gerecht, dat in het hele land graag gegeten wordt. Het combineert de frisse ietwat bittere smaak van de witlof

Tapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.

Citroenijs met munt: een frisse ijs variant

Het doet er niet toe wat het hoofdgerecht is, voor ijs als dessert is er altijd nog wel plaats. Zeker als je een frisse variant serveert zoals citroenijs met munt. Uiteraard kun je kant en klaar ijs kopen, maar zelf maken is wel zo lekker.

Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept

Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.