Home Koude Tapas

Koude Tapas

Koude tapas zijn perfect voor een borrel, een feestje of een gezellig diner met vrienden en familie. Naast het feit dat de mediterrane keuken over het algemeen zeer gezond is, is ze ook zeer gevarieerd. Er is dus voor iedereen wel een gerecht te vinden, dat in de smaak valt. Vis, vlees of vegetarisch, de variaties zijn eindeloos. Bovendien zijn tapas in kleine porties te bereiden en kun je dus zonder al te veel moeite een keur aan smakelijke hapjes op tafel zetten.

Wat misschien nog wel een van de grootste voordelen is, is dat je koude tapas van tevoren klaar kunt maken. De meeste gerechten hebben zelfs na een dag nog niets van hun geweldige smaak verloren. Geen last minute stress dus, waarbij jij in de keuken staat, terwijl je gasten al binnen zijn. Je kunt gewoon gezellig mee borrelen en ondertussen iedereen verbazen met alle heerlijke recepten die je voor ze neerzet. Op deze site vind je heel gemakkelijk de lekkerste koude tapas recepten. Compleet met boodschappenlijstje en nauwkeurige instructies. Buen provecho!

Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque

Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.

Traditionele Sangria – Spaanse alcoholische drank

Sangria is een van oorsprong Spaanse alcoholische drank. De traditionele sangria wordt gemaakt van rode wijn, die onder andere door de toevoeging van sinaasappel, appel en citroen haar kenmerkende smaak verkrijgt.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.

Aioli tapas met brood

De meeste mensen zullen weleens tapas gegeten hebben en de aioli meteen herkennen. Maar voor die personen, die voor het eerst kennis maken met...

Serranoham met mozzarella en tomaat (op toast)

Serranoham met mozzarella en tomaat is een heerlijk gerecht dat perfect smaakt op krokante toast. Serranoham is een rauwe gezouten ham, die oorspronkelijk uit de bergen van Andalusiƫ komt.

Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept

Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Mango lassi

Mango lassi is een heerlijke, alcoholvrije verfrissing, die zijn oorsprong vindt in de Aziatische keuken. Lassi is een yoghurtdrank uit India, die nog het beste te vergelijken is met onze smoothie. De hoofdbestanddelen zijn yoghurt, water en fruit, waardoor vele variaties mogelijk zijn.

Fajita met kip – Fajitas recept

Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.