Home Koude Tapas

Koude Tapas

Koude tapas zijn perfect voor een borrel, een feestje of een gezellig diner met vrienden en familie. Naast het feit dat de mediterrane keuken over het algemeen zeer gezond is, is ze ook zeer gevarieerd. Er is dus voor iedereen wel een gerecht te vinden, dat in de smaak valt. Vis, vlees of vegetarisch, de variaties zijn eindeloos. Bovendien zijn tapas in kleine porties te bereiden en kun je dus zonder al te veel moeite een keur aan smakelijke hapjes op tafel zetten.

Wat misschien nog wel een van de grootste voordelen is, is dat je koude tapas van tevoren klaar kunt maken. De meeste gerechten hebben zelfs na een dag nog niets van hun geweldige smaak verloren. Geen last minute stress dus, waarbij jij in de keuken staat, terwijl je gasten al binnen zijn. Je kunt gewoon gezellig mee borrelen en ondertussen iedereen verbazen met alle heerlijke recepten die je voor ze neerzet. Op deze site vind je heel gemakkelijk de lekkerste koude tapas recepten. Compleet met boodschappenlijstje en nauwkeurige instructies. Buen provecho!

Traditionele tapenade met olijven

Groene of zwarte olijven Als je twijfelt of je voor dit recept groene of zwarte olijven moet gebruiken, bedenk dan dat groene olijven jonger en...

Mango lassi

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || ).push({}); Variaties Mango Lassi Lassi is er in vele variaties. Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, zoals...

Aioli tapas met brood

De meeste mensen zullen weleens tapas gegeten hebben en de aioli meteen herkennen. Maar voor die personen, die voor het eerst kennis maken met...

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.

Witlof met ansjovis salade

Witlof met ansjovis salade is een typisch Spaans tapas gerecht, dat in het hele land graag gegeten wordt. Het combineert de frisse ietwat bittere smaak van de witlof

Serranoham met mozzarella en tomaat (op toast)

Serranoham met mozzarella en tomaat is een heerlijk gerecht dat perfect smaakt op krokante toast. Serranoham is een rauwe gezouten ham, die oorspronkelijk uit de bergen van Andalusië komt.

Abrikozen met spek

Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Traditionele Sangria – Spaanse alcoholische drank

Sangria is een van oorsprong Spaanse alcoholische drank. De traditionele sangria wordt gemaakt van rode wijn, die onder andere door de toevoeging van sinaasappel, appel en citroen haar kenmerkende smaak verkrijgt.

Tapenade met zongedroogde tomaten

Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.

Fajita met kip – Fajitas recept

Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden.

Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept

Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.