
- Portie: Voor Familie
Komkommerschijven met zalm
Tapas zijn ideaal voor borrels en feestjes. Je kunt eindeloos variëren met diverse kleine hapjes en voor ieder wat wils serveren. Bovendien zijn de meeste gerechtjes ruim van tevoren klaar te maken, zodat je op het moment zelf alle tijd hebt voor je gasten. Komkommerschijven met zalm zijn daar een prima voorbeeld van. Eenvoudig te bereiden, goed in de koelkast te bewaren en lekker fris van smaak. Kortom, een heerlijk receptje dat perfect past bij iedere gelegenheid. De hieronder genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor circa 50 schijfjes.
Ingrediënten
Instructies
Komkommerschijven met zalm zijn in 10 minuutjes gemaakt. Allereerst snijd je de komkommers in tamelijk dikke plakken. Het is de bedoeling dat je er een kuiltje in maakt om de vulling in te doen. De komkommerschijven moeten daarom zeker 2 tot 2,5 cm dik zijn. De schil kun je er omheen laten. Vervolgens doe je de roomkaas samen met de zalm, yoghurt, sour cream en het citroensap in een kom. Hak 1 eetlepel verse koriander en 1 eetlepel verse bieslook in kleine stukjes en voeg dit toe. Roer alles goed door tot je een romig geheel hebt.
Het kuiltje in de komkommerschijven kun je met een meloenschepje maken. Hiermee haal je er eenvoudig een bolletje uit. Daarna vul je de komkommer met het kaas-zalm mengsel. Ter garnering kun je er nog een klein blaadje koriander op leggen. De komkommerschijven met zalm kun je in de koelkast bewaren tot je ze opdient.
Variaties Komkommerschijven met zalm
Komkommer laat zich uitstekend combineren met zowel vis als vlees en kaas. Voor wie eens iets anders wil proberen dan komkommerschijven met zalm, zijn er diverse variaties te bedenken. Zo kun je iedere soort salade voor de vulling gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kip-kerrie salade, kip-sate salade, maar ook aan een salade met beenham of een simpele sellerie salade. Voor wie de voorkeur geeft aan vis zijn er tonijn- en krab variaties te bedenken. Allemaal even heerlijk en zo gemaakt.