
Knoflookbroodjes
Knapperig brood van de grill in combinatie met knoflooksmaak is de perfecte tapas. Ook doet dit bijgerecht het goed als borrelhapje. Op een feestje hiervan genieten of heb je gewoon zin in een simpele snack? Lees op deze pagina meer over het bereiden van de knoflookbroodjes. 10 stuks van deze broodjes heb je binnen 20 minuten klaar.
Ingrediënten
- Ciabatta brood - 1
- Peterselie - Een paar takjes
- Teentjes Knoflook - 3
- Olijfolie - 1 Scheutje
- Boter - Grote klont
Instructies
Voor het maken van knoflookbroodjes begin je met het verhitten van de grill als jouw oven deze functie heeft. Mocht je geen oven hebben met een grill functie, dan is het belangrijk om wel een grillpan te hebben. Snijd drie teentjes knoflook fijn en gooi deze in een pan met olijfolie. Let op dat je het vuur niet te hoog zet omdat anders de knoflook kan aanbranden waardoor het een bittere smaak krijgt. Dit wil je natuurlijk voorkomen!
Knoflookbroodjes bereiden
Nu de knoflook op het vuur staat voeg je wat boter toe en laat je dit smelten. De knoflook bak je nog een paar minuten totdat het wat meer kleur heeft gekregen. Hak ook een paar takjes peterselie fijn zodat ook deze kruiden in de pan toegevoegd kan worden. Als dit klaar is doe je de knoflookolie in een kommetje. Begin het brood in stukken te snijden. Het is belangrijk dat de opengesneden kant naar boven gericht is. Nu kun je wat knoflookolie over de broodstukken verdelen en grill je de broodjes voor nog 3 minuten, totdat ze krokant zijn. Serveer de knoflookbroodjes in bijvoorbeeld een broodmandje of op een feestelijke schaal. Een leuke aankleding maakt jouw feestje of gelegenheid vanzelfsprekend mooier.