Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

0

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel een goudbruine kleur heeft.

Haal de gebakken kip uit de pan en giet overtollige olie eruit. Leg daarna de knoflookteentjes en kip weer terug in de pan en voeg wijn, kippenbouillon en kruiden eraan toe. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur wat lager en doe het deksel op de pan. Stoof de kip vervolgens in een klein half uurtje, totdat deze gaar en de knoflook zacht is.

Leg daarna de kipstukjes of kippenpootjes op een schaal en houd ze warm. Breng de rest van de inhoud opnieuw aan de kook. Laat het vocht inkoken tot ongeveer 300 ml. Het wordt dan een kruidig sausje. Proef deze en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Schep het sausje met de knoflook daarna over de stukken kip heen. Garneer het geheel met gesneden peterselie en tijm. Geniet van deze heerlijke kip met knoflook!

Vorig artikelSpaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque
Volgend artikelGevulde tomaten – Tapas Tomaat recept

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in