Kip Empanadas

0

Ze zijn heerlijk, die Spaanse Tapas. Maar wist je al dat er hele lekkere deegpasteitjes bestaan? Je maakt er een Spaanse tapas van door het deegpasteitje te vullen met Chorizo, Paprika en kip. Want zeg nou zelf, deze ingrediënten horen toch gewoon bij Spanje? Wil je de Kip Empanadas zelf maken? Lees dan gauw hieronder verder hoe je dit maakt.

Ingrediënten voor het maken van Kip Empanadas

Voor het maken van de kip empanadas heb je 30 minuten bereidingstijd nodig. Hierna moet het gerecht nog voor 25 minuten in de oven voordat het echt helemaal klaar is. Met de hoeveelheid van ingrediënten die hieronder genoemd wordt kun je 20 stuks kip empanadas maken.

Wat heb je nodig voor het maken van Kip Empanadas?

– 300 gram heel fijngesneden kippendijen
– 50 gram fijngesneden Chorizo
– 20 vellen deeg die je gebruikt voor hartige taart.
– 1 ei
– 1 uitje
– Een paar takjes verse peterselie
– 1 rode paprika die je in kleine blokjes snijd.
– 1 bosuitje
– 2 Eetlepels crème fraiche
– Paprikapoeder

Overige benodigdheden:
– Een kookring of een kommetje
– Bakpapier

Bereiding van de Kip Empanadas

Kip EmpanadasDe eerste stap voor het maken van dit gerecht is het voorverwarmen van de oven. Zet de oven op 200 graden en laat nu ook 20 vellen deeg ontdooien. Hak de ui fijn om deze vervolgens in een beetje olie te bakken. Vervolgens voeg je de 50 gram chorizo toe om deze mee te bakken. Je voegt nu de 300 gram fijngesneden kip toe en bakt deze rondom aan. Snijd 1 rode paprika in blokjes en schep ze vervolgens door de rest van de maaltijd heen. Ook de paprika bak je voor een minuut. Terwijl je het gerecht in de gaten houdt, hak je de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Daarna schep je beide ingrediënten door de maaltijd heen. Wanneer je vind dat er wat meer smaak bij mag, voeg je wat paprikapoeder toe. Roer nu 2 eetlepels crème fraiche door het geheel en laat het nu voor 2 minuten pruttelen.

Bereiding van het deeg

Ondertussen zijn de deegvellen ontdooit en kun je beginnen met de volgende stap. Bestrooi het gedeelte waar je vervolgens het bloem op legt met een beetje bloem. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet gaat plakken en werkt daardoor vaak fijner. Pak nu een deegvelletje en druk hier een rondje uit met een kookring. Heb je geen kookring? Dan kun je ook een kommetje gebruiken. Gooi het deeg dat overblijft niet weg want hier kun je lekkere deegstengels van rollen.

Nadat je van de deegvellen rondjes hebt gemaakt, schep je in alle velletjes ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in het midden. Doordat het mengsel in het midden ligt kun je het deeg nog goed dubbel vouwen. Druk vervolgens ook de randjes goed dicht. De randjes kun je maken met een vork. Wil je echt mooie randjes maken? Vouw dan de randjes met je duim en wijsvinger schuin om. Vervolgens leg je wat bakpapier op de bakplaat om hier de empanadas op te leggen. Klop nu het ei los en bestrijk de bovenkant van de deegpasteitjes. Nu moet je nog 25 minuten wachten tot de Kip Empanadas gaar en goudbruin zijn gebakken. Hierna kun je ervoor kiezen om er gelijk één te proberen. Uit de oven zijn ze immers nog warm. Als je ervoor kiest om ze koud te serveren dan zijn ze natuurlijk ook erg lekker! Je kunt er zelf voor kiezen of je er wel of niet een dipsaus bij doet.

Vorig artikelKomkommerschijven met zalm
Volgend artikelChorizo Wortelsoep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in