Home 2017
Archieven
Gazpacho recept maken: tomatensoep in een kommetje
Het grote voordeel van tapas is dat je een groot aantal gerechten koud serveert en dus vooraf klaar kunt maken. Dat geldt ook voor deze heerlijke gazpacho. Gazpacho komt van oorsprong uit Spanje en is een koude soep
Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas
Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij en laat de gehaktballetjes met de saus ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen...
Mosselen in tomatensaus – Mejillones al diablo
Er bestaan heel veel gerechten die geschikt zijn als tapas en dus is er voor elke smaak wel een recept te vinden. Houd je van pittig, dan zijn mosselen in tomatensaus echt de moeite waard om eens te proberen.
Tapenade met zongedroogde tomaten
Tapenade met zongedroogde tomaten is zo’n typisch gerecht dat bij geen enkele borrel mag ontbreken. Hoewel de meeste mensen geneigd zijn tapenade kant en klaar te kopen, is het heel gemakkelijk zelf te maken.
Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque
Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.
Spinaziesalade met manchego
Wanneer je aan een salade denkt, denk je vast direct aan een dressing in combinatie met ijsbergsla. Dat is bij de spinaziesalade met manchego niet aan de orde.