Home 2017

Archieven

Gazpacho tomatensoep

Gazpacho recept maken: tomatensoep in een kommetje

Het grote voordeel van tapas is dat je een groot aantal gerechten koud serveert en dus vooraf klaar kunt maken. Dat geldt ook voor deze heerlijke gazpacho. Gazpacho komt van oorsprong uit Spanje en is een koude soep
Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas

Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij en laat de gehaktballetjes met de saus ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen...
Witte Bonensalade

Spaanse bonensalade – Habas con chorizo

Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.
Mosselen

Mosselen in tomatensaus – Mejillones al diablo

Er bestaan heel veel gerechten die geschikt zijn als tapas en dus is er voor elke smaak wel een recept te vinden. Houd je van pittig, dan zijn mosselen in tomatensaus echt de moeite waard om eens te proberen.
Spaanse ham met vis

Spaanse Serranoham met vis

Een perfecte combinatie voor een origineel tapas gerecht is Spaanse Serranoham met vis. Dit is typisch zo’n gerecht dat niet veel tijd kost, maar er geweldig uitziet en heerlijk smaakt.
Kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes

Zoetzure kip spiesjes mogen op een tapas avond niet ontbreken. Het is een klassiek gerecht dat iedereen lekker vindt en dat uitstekend past tussen andere Spaanse hapjes.
Quesadilla

Quesadilla’s met kip

Wanneer je in een Mexicaans restaurant een quesadilla bestelt, krijg je een gerechtje dat je misschien nog het beste kunt vergelijken met onze Hollandse tosti. De letterlijke vertaling van het woord quesadilla is namelijk ‘kaasdingetje’.
Kip met knoflook

Kip met knoflook – Pollo al Ajillo

Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...
Gevulde mosselen

Spaanse gevulde mosselen

Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.
aioli

Aioli tapas met brood

De meeste mensen zullen weleens tapas gegeten hebben en de aioli meteen herkennen. Maar voor die personen, die voor het eerst kennis maken met...
Ansjovis salade

Witlof met ansjovis salade

Witlof met ansjovis salade is een typisch Spaans tapas gerecht, dat in het hele land graag gegeten wordt. Het combineert de frisse ietwat bittere smaak van de witlof