Home 2017

Archieven

Citroenijs met munt

Citroenijs met munt: een frisse ijs variant

Het doet er niet toe wat het hoofdgerecht is, voor ijs als dessert is er altijd nog wel plaats. Zeker als je een frisse variant serveert zoals citroenijs met munt. Uiteraard kun je kant en klaar ijs kopen, maar zelf maken is wel zo lekker.
Mango Lassi

Mango lassi

Mango lassi is een heerlijke, alcoholvrije verfrissing, die zijn oorsprong vindt in de Aziatische keuken. Lassi is een yoghurtdrank uit India, die nog het beste te vergelijken is met onze smoothie. De hoofdbestanddelen zijn yoghurt, water en fruit, waardoor vele variaties mogelijk zijn.
Fllan catalan

Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding

De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée
Gevulde sinaasappel

Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas

Er zijn diverse varianten te bedenken voor dit heerlijk frisse nagerecht. Naranjas rellenas betekent letterlijk gevulde sinaasappel en waar deze vulling uit moet bestaan, kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen.
Hemels spek

Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo

Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.
Ananas

Ananas in kerriesaus tapas

Tapas is een leuke en heerlijke manier om een feestelijke gelegenheid van hapjes te voorzien. Naast alle vlees en vis tapas zijn er ook diverse vegetarische recepten. Zoals bijvoorbeeld ananas in kerriesaus.