Home 2018
Archieven
Knoflookbroodjes
Knoflookbroodjes bereiden
Nu de knoflook op het vuur staat voeg je wat boter toe en laat je dit smelten. De knoflook bak je nog een...
Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas
Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij en laat de gehaktballetjes met de saus ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen...
Champignons met knoflook
In Spanje is Champiñones al Ajillo, oftewel champignons met knoflook, een bekend en makkelijk te bereiden gerecht. Probeer dit spaanse gerecht eens uit!
Spaanse bonensalade – Habas con chorizo
Spaanse bonensalade, ofwel Habas con chorizo, is een klassiek gerecht uit de Spaanse keuken. Makkelijk te bereiden en zowel warm als koud te serveren, is deze salade een perfect bijgerecht.
Mosselen in tomatensaus – Mejillones al diablo
Er bestaan heel veel gerechten die geschikt zijn als tapas en dus is er voor elke smaak wel een recept te vinden. Houd je van pittig, dan zijn mosselen in tomatensaus echt de moeite waard om eens te proberen.
Gevulde tomaten – Tapas Tomaat recept
Gevulde tomaten, ook wel tomates rellenos genoemd is een eenvoudig tapas recept. Erg lekker voor bij een barbecue, picknick of avondje thuis op de bank. De tomaten worden gebruikt als houder voor een heerlijke Spaanse vulling.
Kip met knoflook – Pollo al Ajillo
Leg de 8 stukken kip of kippenpootjes in de pan, met het vel naar beneden. Bak elke kant ongeveer 5 minuten, totdat het vel...
Spaanse gevulde mosselen
Deze Spaanse gevulde mosselen zijn erg lekker als voorgerecht. Maar ook als tapas worden ze volop gegeten. Ze worden eerst even gekookt om de schalen te openen. Hierna worden de schelpen gesplitst.
Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha
Gegrilde sardientjes zijn onlosmakelijk verbonden met Zuid Spanje. Overal zie je de kleine visjes op al dan niet geïmproviseerde bbq’s liggen. Ze worden in zijn geheel aan stokjes geregen en geroosterd.