Home 2018
Archieven
Spaanse aardappeltortilla
Pak vervolgens een kom om de eieren in los te klutsen voeg hierbij een grote snuf peper en zout. Hierna verdeel je de aardappels...
Spaanse gehaktballetjes – Albóndigas
Doe er vervolgens de gezeefde tomaten bij en laat de gehaktballetjes met de saus ongeveer 15 minuten met een deksel op de pan pruttelen...
Spaanse tortilla – Tortilla de Patata
Omdat het zo makkelijk te maken is en ook afgekoeld nog uitstekend smaakt, is de Spaanse tortilla de patata een geliefd gerecht voor een feestje of een picknick. Een hapje bij de borrel of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.
Spaanse salade mix recept: lekker als tapas en bij barbeque
Spaanse salade mix, oftewel ensalada mixta, is een voor- of lunchgerecht dat standaard op de menukaart staat in restaurants in Noord-Spanje. Als je hier op vakantie bent en trek hebt in een koud gerecht, kun je deze Spaanse mix salade altijd wel bestellen.
Gevulde gehaktbal met mozzerella
Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie...
Gefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares
Gefrituurde inktvisringen, ook wel gefrituurde calamares genoemd, zijn een klassiek Spaans tapas gerecht. Tapas zijn kleine hapjes die van oudsher werden geserveerd als aperitief in Spaanse cafés.
Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding
De Catalaanse flan, in het Spaans flan Catalan, is een klassiek nagerecht dat ontstaan is in de noordoostelijke regio Catalonië. Het lijkt op de Franse crème brûlée
Hemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo
Hemels spek is geen vleesgerecht, zoals de naam doet vermoeden, maar een zoet dessert dat deel uitmaakt van de traditionele Spaanse keuken. Oorspronkelijk komt Hemels Spek uit Jerez de la Frontera in het zuidelijke Andalusië.