- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Portie: Voor Familie
Voedingsfeiten (per portie)
- Energie: 254
- koolhydraten: 20g
- Vet: 20g
- Eiwit: 5g
Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas
Er zijn diverse varianten te bedenken voor dit heerlijk frisse nagerecht. Naranjas rellenas betekent letterlijk gevulde sinaasappel en waar deze vulling uit moet bestaan, kun je natuurlijk naar eigen smaak bepalen. In de traditionele Spaanse versie zit er jam en slagroom in. Maar je kunt er ook ijs in doen of een vulling die yoghurt als basis heeft. Dit recept gaat uit van de oorspronkelijke bereidingswijze en bevat jam, slagroom en suiker. Hoe je ze ook maakt, gevulde sinaasappels zijn een verrukkelijke afsluiter voor iedere (Spaanse) maaltijd.
Ingrediënten
- Sinaasappels - 6
- Perzikjam - 6 eetlepels
- Slagroom - 250 ml
- maïzena - 1 eetlepel
- Suiker
Instructies
Het kost niet veel moeite om gevulde sinaasappel te maken en zelfs een onervaren chef zal met dit recept hoge ogen gooien. De voorbereidingen zijn zo getroffen en het maken zelf kost je hooguit 20 minuten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de gevulde sinaasappels nog een aantal uur moeten opstijven in de koelkast. Je kunt dit nagerecht dus niet op het laatste moment maken.
Pers de sinaasappels voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. De sinaasappelhelften worden namelijk gebruikt om dit dessert in op te dienen. Doe het sap in een steelpannetje en voeg daar 1 eetlepel maïzena en 5 eetlepels perzikenjam aan toe. Laat dit mengsel op een laag vuur onder voortdurend roeren, indikken. Haal de pan dan van het vuur en laat de saus afkoelen. Maak ondertussen de slagroom door deze met suiker op te kloppen.
Als de sinaasappelsaus koud geworden is, kun je de slagroom erbij doen. Roer het geheel nog even luchtig om en vul de sinaasappelhelften ermee op.
Zet de gevulde sinaasappel in de koelkast om daar minstens 2 tot 3 uur goed op te stijven. Daarna kun je dit heerlijke dessert nog afmaken met een toefje slagroom. Opdienen kan op een mooi bord, in een schaaltje of als je het extra feestelijk wilt maken in een groot wijnglas. Een gevulde sinaasappel, oftewel: Naranjas rellenas. Een heerlijk Spaans nagerecht.