Gevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas

0



Pers de sinaasappels voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen. De sinaasappelhelften worden namelijk gebruikt om dit dessert in op te dienen. Doe het sap in een steelpannetje en voeg daar 1 eetlepel maïzena en 5 eetlepels perzikenjam aan toe. Laat dit mengsel op een laag vuur onder voortdurend roeren, indikken. Haal de pan dan van het vuur en laat de saus afkoelen. Maak ondertussen de slagroom door deze met suiker op te kloppen.

Als de sinaasappelsaus koud geworden is, kun je de slagroom erbij doen. Roer het geheel nog even luchtig om en vul de sinaasappelhelften ermee op.
Zet de gevulde sinaasappel in de koelkast om daar minstens 2 tot 3 uur goed op te stijven. Daarna kun je dit heerlijke dessert nog afmaken met een toefje slagroom. Opdienen kan op een mooi bord, in een schaaltje of als je het extra feestelijk wilt maken in een groot wijnglas. Een gevulde sinaasappel, oftewel: Naranjas rellenas. Een heerlijk Spaans nagerecht.

Vorig artikelHemels Spek – Spaans desert Tocino de cielo
Volgend artikelGegrilde sardientjes – Sardines a la plancha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in