
- Portie: Voor Familie
Gevulde gehaktbal met mozzerella
Als je eens iets anders wilt proberen dan de oer hollandse gehaktbal, dan kun je er je eigen draai aan geven door deze te vullen. Er zijn talloze recepten te vinden voor een gevulde gehaktbal, maar deze variant met mozzarella is echt erg lekker. Het past uitstekend bij andere tapas gerechten en doet het prima als hapje bij de borrel. Maak de gevulde gehaktbal niet te groot, dan blijft het een leuk bijgerechtje. Voor de bereiding heb je niet meer tijd nodig, dan bij gewone gehaktballen en ook lauwwarm of zelfs koud is de gevulde gehaktbal heerlijk van smaak.
Ingrediënten
- Gehakt - 300 gram runder
- Mozzarella - 8 mini bolletjes
- Eieren - 1
- Paneermeel - 3 eetlepels
- Italiaanse kruiden - 1/2 theelepel
- Zout en Peper - naar smaak
Instructies
De gevulde gehaktbal met mozzarella kun je zowel in de oven als in de pan bereiden. Wanneer je voor de tweede methode kiest, moet je er wel goed opletten, dat de ballen bij het draaien niet kapot gaan. Anders kan de mozzarella eruit lopen. In dit recept wordt de bereiding in de oven beschreven.
Zet als eerste de oven aan en verwarm deze voor op 200 graden. Neem een schaal en doe hierin het gehakt. Voeg het ei, het paneermeel, de Italiaanse kruiden en naar smaak zout en peper toe. Kneed alles tot een stevig mengsel. Wanneer je daar mee klaar bent, maak je balletjes waarvoor je per bal ⅛ van het gehaktmengsel gebruikt. Druk deze stevig aan en maak ze plat.
Daarna leg je in het midden een bolletje van de mini mozzarella. Vervolgens vouw je het gehakt weer goed dicht, zodat je een mooie bal krijgt. De naden moeten echt gesloten zijn, anders kan de mozzarella er in de oven uit lopen.
Wanneer je de gevulde gehaktbal in de pan bereidt, braad je deze heel voorzichtig om en om. In de oven leg je ze op het bakrooster of kun je, als je dat makkelijker vindt, een (siliconen) muffinvorm gebruiken. De met mozzarella gevulde gehaktbal is in ongeveer 25 minuten gaar. Lekker uit het vuistje of in een kruidige tomatensaus.
Variaties Gevulde gehaktbal
Gehaktballen kun je op vele manieren vullen. Bijvoorbeeld met ei, kaas of fijngehakte cashewnoten.