
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
Gevulde champignons uit de oven
Gevulde champignons uit de oven zijn erg makkelijk te bereiden en een heerlijke aanvulling op iedere tapas maaltijd. Deze vegetarische variant gaat er altijd wel in en is in een handomdraai te bereiden. Omdat gevulde champignons uit de oven warm geserveerd moeten worden, kun je ze niet al te lang van tevoren klaar maken. Daarentegen is het recept zo eenvoudig dat je er amper een kwartiertje voor nodig hebt. En dat is inclusief de bereidingstijd in de oven.
Ingrediënten
- champignons - 10 grote
- Kaas - 4 eetlepels geraspte (oude of belegen)
- Pesto - 2 eetlepels
- Pijnboompitten - 2-3 eetlepels
- Ui - 1 kleine (of een sjalot)
- Olijfolie - 1 eetlepel
- Zout en Peper
Instructies
Voordat je met het snijden van de champignons begint, verwarm je de oven voor op 200 graden, zodat deze op temperatuur is zodra je klaar bent met de voorbereidingen. Maak de champignons voorzichtig schoon met een speciaal borsteltje of een stukje keukenrol. Het wordt niet aangeraden om champignons af te spoelen, omdat ze dan veel vocht zouden opnemen. Snijdt de steeltjes eraf en hak deze fijn. Neem een koekenpan en verhit hierin 1 eetlepel olijfolie. Voeg dan de champignonsteeltjes samen met het gesnipperde uitje toe en bak het mengsel ongeveer 2 minuten op een matig vuur. Je kunt naar smaak wat zout en peper toevoegen, maar houd hierbij wel rekening met het soort kaas dat je gaat gebruiken.
Rooster vervolgens de pijnboompitten op een laag vuur tot ze lichtbruin zijn. Doe ze in een schaaltje en voeg hier 2 eetlepels groene pesto, de geraspte kaas en het champignon-ui mengsel aan toe. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is voor je de grote champignons ermee vult. Zet tot slot de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven of gebruik een ovenschaal. Na ongeveer 10 minuten zijn de gevulde champignons uit de oven klaar om opgediend te worden.
Tip
Wil je de gevulde champignons uit de oven een extra hartige smaak geven? Gebruik dan stukjes blauwschimmelkaas in het mengsel in plaats van geraspte kaas. Zout toevoegen is dan niet meer nodig.