
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Portie: Voor Familie
Voedingsfeiten (per portie)
- Energie: 254
- koolhydraten: 20g
- Vet: 20g
- Eiwit: 5g
Geroosterde paprika en tomaten uit de oven
Geroosterde paprika wordt veel gegeten in de Spaanse keuken. Dit authentieke gerecht van geroosterde paprika met tomaten uit de oven is makkelijk en snel te bereiden. Het gaat prima samen met vlees- of visgerechten en hoort bij geen enkele tapas maaltijd te ontbreken. Bovendien bevat het ingrediënten die je vaak nog wel in huis hebt, dus kun je ook onverwachte gasten altijd iets lekkers voorschotelen. Pimientos y tomates asados al horno
Ingrediënten
- Cherrytomaten - 400 gram
- Paprika - 400 gram (klein, alle kleuren)
- Olijfolie - 4 eetlepels
- Knoflook - 1
- Zout en Peper
Instructies
Voor dit gerecht met geroosterde paprika heb je niet veel tijd nodig. Om te beginnen moet je de oven voorverwarmen op 200 graden. Vervolgens was je de tomaten en de paprika’s. Je kunt het beste kleine tomaten nemen, zoals trostomaatjes of cherrytomaatjes. Voor de paprika’s zijn de kleine puntpaprika’s of snoeppaprika’s heel geschikt. Deze hoef je niet te snijden. Gebruik je gewone gele, rode of oranje paprika’s, dan kun je er het beste repen van maken.
Leg de tomaatjes en de paprika’s bij elkaar in een ovenvaste schaal. De knoflook kun je er in zijn geheel tussen leggen, mits je de bovenkant van de bol er afgesneden hebt. Als je erg van knoflook houdt, kun je er ook voor kiezen om de losse teentjes tussen de tomaten en paprika’s te leggen. Giet 4 eetlepels olijfolie over de groenten en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Meng alles even goed door elkaar, zodat alle ingrediënten met olie bedekt zijn en zet de schaal dan gedurende 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Zodra de geroosterde paprika klaar is, kun je deze het beste direct serveren.
Variatie
Geroosterde paprika en tomaten uit de oven zijn uitstekend met andere gerechten te combineren. Je kunt er zelfs een salade van maken en deze serveren met brood. Een dressing is niet echt nodig, maar je zou van het kookvocht een vinaigrette kunnen maken door er Balsamico azijn en extra olijfolie aan toe te voegen.