Gegrilde sardientjes – Sardines a la plancha

0



Marinade

Om te beginnen pers je de citroenen uit en meng je twee uitgeknepen teentjes knoflook met het sap. Hier voeg je een mespuntje cayennepeper en een mespuntje kardemompoeder aan toe. Roer het even goed door elkaar en doe er dan 3 dl olijfolie bij. Maak het af met grof gemalen zeezout naar smaak. Tot slot roer je er nog de in kleine stukjes gehakte platte peterselie doorheen en je marinade is klaar. De sardientjes moeten voor het beste resultaat minimaal een uur in de marinade liggen. Zet ze daarvoor in de koelkast. Wanneer ze klaar zijn om de bbq op te gaan, kun je ze in een visklem doen of aan een spies rijgen. Rooster ze vervolgens 2 tot 3 minuten aan elke kant tot de gegrilde sardientjes goudbruin en gaar zijn.
Gezond en verantwoord

Sardientjes zijn erg gezond. Ze bevatten veel Omega 3, ijzer en vitamines. Daarnaast zijn ze caloriearm en is dit een vissoort, die weinig kwik en PCB’s bevat. Bovendien komen ze op veel plaatsen in Europa voor en planten ze zich makkelijk voort. Reden te meer om deze gegrilde sardientjes vaker op het menu te zetten.

Vorig artikelGevulde sinaasappel Spaans nagerecht- Naranjas rellenas
Volgend artikelFlan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in