Gefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares

0



Begin met het snijden van de pijlinktvis. Je hebt ringen nodig van ongeveer 1 cm. Om spetteren te voorkomen, moet je de inktvisringen na het snijden goed droogdeppen met keukenpapier. Verwarm in een pan met dikke bodem een laagje olie van zo’n 4 centimeter tot 190 graden. Doe ondertussen de bloem in een bord en haal de ringen hier doorheen. Bestrijk ze vervolgens met het losgeklopte ei en doe ze daarna direct in de pan met de hete olie. Bak ze goudbruin, maar niet langer dan maximaal 3 minuten, anders wordt de inktvis taai. Haal de gefrituurde calamares uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier. Bestrooi ze tot slot met wat zout en serveer ze direct met een partje citroen. Gefrituurde inktvisringen, een recept dat ook jou hart kan veroveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here