Flan Catalan – Catalaanse flan karamelpudding

0



Doe de melk in een ander pannetje en breng dit met een in de lengte gespleten vanillestokje zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er een deksel op. Laat de melk zo nog een kwartiertje staan en haal dan pas het vanillestokje eruit. Klop 1 ei en 5 eidooiers los en voeg hier 100 gram suiker aan toe. Meng de geklopte eieren met de melk en roer alles nog even goed door. Verdeel het vervolgens over de met karamel bedekte schaaltjes. Plaats de bakjes in een grote ovenschaal die voor ⅓ gevuld is met heet water en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de flan Catalan in 40 minuten gaar. Laat de schaaltjes eerst afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Op het moment dat je de flan Catalan serveert, keer je de schaaltjes om boven een bordje, zodat de karamel bovenop zit. Caramel is heerlijk en ook erg snel te maken. Samen met dit gerecht maak je er een top recept van!

Vorig artikelGegrilde sardientjes – Sardines a la plancha
Volgend artikelGefrituurde inktvisringen / Gefrituurde calamares

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in