- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Kooktijd: 15 minutes
- Portie: Voor Familie
Fajita met kip – Fajitas recept
Een fajita is een van oorsprong Mexicaans gerecht, dat bestaat uit een maisbrood gevuld met flinterdun gesneden vlees. Het maisbrood, beter bekend als de Mexicaanse tortilla, is een platte pannenkoek, die gevuld en opgerold kan worden. In het geval van de fajita zijn de voornaamste ingrediënten rund- of kippenvlees in combinatie met uien en Jalapeño's. Dat laatste zijn middelgrote chilipepers, die behoorlijk in smaak kunnen varieren. Fajitas worden vaak met bijgerechten geserveerd. Je moet dan denken aan salsa, guacamole of kaas. Meestal zit er ook sla en tomaat bij.
Gemarineerd rundvlees
Hoewel de fajita oorspronkelijk geen Spaans gerecht is, wordt het wel vergeleken met de Spaanse tapas. De bereiding van fajitas vergt op zich niet zo veel tijd. Maar, omdat het vlees het lekkerste is als het een dag lang gemarineerd is, moet je er eigenlijk wel 24 uur vantevoren aan beginnen. In het originele recept wordt biefstuk of ander zacht rundvlees gebruikt, maar variaties met kip komen ook veel voor. Groenten kun je naar eigen smaak toevoegen, al zijn paprika’s en uien de meest gebruikte in dit gerecht. Voor een standaard fajita heb je ongeveer 20 minuten nodig.
Ingrediënten
- Biefstuk - 400 gram
Instructies
De marinade maak je het beste de avond vantevoren. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en voeg er de in smalle reepjes gesneden biefstuk aan toe. Zorg dat het vlees geheel bedekt is met marinade. Dek het geheel af en zet het in de koelkast. De volgende dag kun je het vlees direct op een grillplaat leggen en dichtschroeien. Let goed op, want biefstuk is snel gaar. Zet het vlees even apart. Gril vervolgens de in repen gesneden en met olijfolie bestreken paprika’s en ui. Voeg op het laatst de biefstuk reepjes toe om ze weer op te warmen en vul daarna de tortilla’s. Creme fraiche kan erop of ernaast op het bord.