- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
Courgette met Spaanse ham
Dat groenten en vlees perfect met elkaar te combineren zijn, wist je waarschijnlijk al. Maar dat de toevoeging van kaas er nog eens een extra smaaksensatie aan toevoegt, weet je pas als je deze heerlijke courgette met Spaanse ham hebt geproefd. De knapperige courgette met de zoute smaak van de ham en het frisse van de ricotta vormen samen een recept dat je absoluut eens moet proberen. Zoals zoveel koude tapas is het simpel, snel en van tevoren te bereiden. Met een bescheiden hoeveelheid ingrediënten staat dit gerecht dan ook in een mum van tijd op tafel. * In plaats van Serranoham zou je ook Parmaham kunnen gebruiken. Maar voor het authentieke recept van courgette met Spaanse ham is Serranoham natuurlijk het allerlekkerst.
Ingrediënten
- Courgette - 2
- Serranoham - 150 gram dun gesneden
- Kaas - Ricotta 150 gram
- Olijfolie
- Peper
Instructies
Spoel de courgettes goed af met koud water. Laat de groene schil gewoon zitten. Snijd daarna de courgettes in de lengte in dunne plakken. Dit kun je doen met een kaasschaaf of met een zogeheten mandoline. Dat is een rechthoekige plank met in het midden een scherp mes, waar je de groenten langs kunt schuiven voor perfect gelijke dunne plakken. Vervolgens smeer je de courgetteplakken in met een beetje olijfolie. Doe dit aan beide kanten. Bestrooi ze daarna met een snufje peper. Zout is niet nodig omdat de Serranoham al voor een pittige smaak gaat zorgen. Leg de courgette in een grillpan en laat ze in 2 tot 3 minuten licht gebakken worden.
Zodra de courgettes klaar zijn, laat je ze op een bord of snijplank afkoelen. Als dat is gebeurd, leg je er een plak Serranoham op. Uiteraard ook in de lengte gesneden, zodat het precies past. Besmeer de ham daarna met een lekkere laag ricotta. Niet te dik, want de courgette moet nog wel op te rollen zijn. Heb je dat gedaan, dan prik je de opgerolde courgette met Spaanse ham vast met een prikkertje. Tot slot leg je de courgetterolletjes op een mooi bordje en kun je het aan je gasten serveren.