Chorizo Wortelsoep

0

De Spaanse Chorizo Wortelsoep is een zoete en ook zachte soep die door de Chorizo worst een zoute tint krijgt. Deze soep is bedoeld als voorgerecht waar 4 personen van kunnen smullen. Als soep liefhebber zul je helemaal kunnen genieten van deze Spaanse soep. Lees hieronder gauw verder hoe jij zelf deze soep kunt bereiden.

Wat heb je nodig voor het maken van Chorizo Wortelsoep?

Voor het bereiden van de wortelsoep heb je 35 minuten nodig. Wanneer je dit voorgerecht wilt maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 500 gram geraspte en in plakjes gesneden wortel
– 150 milliliter kook of slagroom
– 1 teen fijngehakte knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peterselie voor de garnering
– 1 liter water
– Een paar druppels citroensap
– Olie
– 150 gram in plakjes gesneden chorizo
– ½ theelepel karwij zaden of een snufje Komijn.
– 1 gesnipperde ui
– 1 bouillonblokje

Overige benodigdheden:
– Keukenmachine
– Staafmixer

Bereiding van de Chorizo Wortelsoep

Chorizo WortelsoepAls eerste verhit je een pan en voeg je daar geen olie of vet aan toe. Bak nu de plakjes Chorizo voor een paar minuten totdat deze knapperig is. Houdt een gedeelte van de Chorizo apart voor later. Laat de worst daarna op een keukenpapiertje uitlekken en afkoelen. Snijd nu de ui in stukjes en de knoflookteen fijn. Stop beide vervolgens in een pan met olie en fruit de ingrediënten door karwij zaden toe te voegen. Voeg ook de wortel toe om deze 2 minuten mee te bakken.

Nu dit allemaal goed gebakken is voeg je 1 liter water toe samen met een bouillonblokje. Kook de wortel voor ongeveer 12 minuten lang zodat het zacht wordt. Pak nu de staafmixer erbij om de soep glad te pureren. Zodra de soep glad is voeg je de 150 milliliter room, een paar druppels citroensap en 1 theelepel paprikapoeder toe. Proef nu of je tevreden bent over de Chorizo wortelsoep of dat het nog iets meer smaak nodig heeft. Indien nodig voeg je nog een snufje peper of zout toe. Om de Chorizo Wortelsoep af te maken maal je de Chorizo in de keukenmachine fijn zodat er kruimels ontstaan. Strooi de Chorizo kruimels over de wortelsoep en voeg nu ook de peterselie toe als garnering. Eventueel kun je er ook nog brood bij serveren.

Vorig artikelKip Empanadas
Volgend artikelSpaanse pastasalade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in