Barcelona, de stad met een unieke cultuur

Wie Spanje of de Costa Brava bezoekt mag Barcelona absoluut niet links laten liggen. De tweede stad van Spanje barst van de bezienswaardigheden, beschikt over een eigen unieke cultuur en geniet bovendien van een heerlijk klimaat. In de zomermaanden zijn de temperaturen vaak heerlijk, maar ook in de lente en de herfst is het genieten in deze wereldstad. Barcelona is hierdoor ideaal voor een weekend weg, kleine vakantie of zelfs een complete vakantie van een paar weken. Wat de beste plekken en leukste activiteiten in Barcelona zijn hebben we voor je uitgezocht!

De hoofdstad van Catalonië

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië. Catalonië is een autonome regio in Spanje en heeft een eigen sterk ontwikkelde cultuur. Hierdoor is Barcelona echt een stad op zich. De stad ligt dan weliswaar in Spanje, maar het verschilt enorm van de meeste steden in het land. Zo spreken weer inwoners van Barcelona een andere taal: Het Catalaans. Toch zijn er gelukkig ook nog voldoende mensen in de stad te vinden die Spaans spreken. Catalonië kan je een beetje vergelijken met wat Friesland in Nederland is. Het behoort tot het land, maar heeft duidelijk een eigen unieke cultuur.

Bezienswaardigheden in Barcelona

Genoeg over de cultuur, want dat is natuurlijk niet de enige reden voor een bezoek aan Barcelona. Barcelona beschikt over een groot aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia en het Camp Nou van FC Barcelona. Ook musea zijn in veel verschillende soorten en maten terug te vinden in de stad. Eigenlijk is het aantal speciale plekken om te bezoeken te veel om op te noemen, maar de belangrijkste vind je hieronder!

De Sagrada Familia

De Sagrada Familia is een onafgebouwde kathedraal en is toch wel één van de iconen van de stad. De bouw van deze indrukwekkende kerk werd in 1882 gestart en tot de dag van vandaag is de bouw nog steeds niet afgerond. Dit heeft te maken met het feit dat de ‘Sagrada Familia’ een verzoeningskerk is. De bouw van een verzoeningskerk mag alleen worden voltooid met geld dat verworven is door middel van donaties. In 2026 verwachten ze de kathedraal definitief af te hebben, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken.

De Sagrada Familia is – ondanks dat de bouw nog niet afgerond is – zeker geen bouwval. De kathedraal neemt een enorme oppervlakte in beslag en zowel de binnenkant, als de buitenkant zijn erg imposant. Een bezoek brengen aan de Sagrada Familia is daarom ook iets dat je zeker niet mag vergeten bij een bezoek aan Barcelona. Houd er wel rekening mee dat er soms lange rijen kunnen ontstaan, maar het wachten is het meer dan waard!

Struinen over de La Rambla

Waar de La Rambla vroeger werd gebruikt om water af te voeren naar de zee, is er nu een enorme stadsboulevard terug te vinden. Deze boulevard loopt dwars door het centrum van de stad en is voorzien van gezellige winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Ook de meeste musea zijn hier terug te vinden.

De La Rambla is dus ideaal geschikt om even te shoppen en gezellig wat te eten en drinken. Het kan er soms wel enorm druk zijn, wat helaas ook zakkenrollers aantrekt. Let dus wel goed op je spullen als je van de La Rambla aan het genieten bent.

Het grootste stadion van Europa: Camp Nou

Voetballiefhebber of niet, Camp Nou moet je absoluut gezien hebben tijdens je bezoek aan Barcelona. Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona en verwelkomt elke wedstrijd bijna 100.000 bezoekers. Het is daarom niet vreemd dat het stadion een erg indrukwekkende uitstraling heeft. Hoewel het van de buitenkant niet eens heel erg opvalt, is zeker de binnenkant van het stadion om van te genieten.

Het is mogelijk om een stadiontour te boeken. Hier wordt je door het hele stadion meegenomen. Je komt op de tribunes terecht, de kleedkamers krijg je te zien en je kan zelfs op een paar meter van het veld staan. Voor iedereen die enigszins van voetbal houdt is dit erg bijzonder om mee te maken. Vervolgens kan je na de stadiontour nog gebruik maken van de fanshop en een kijkje nemen in het rijkelijk gevulde museum van FC Barcelona.

Activiteiten en relaxen in deze wereldstad

Bezienswaardigheden aanschouwen is misschien voor de ene persoon leuk, maar de ander gaat liever iets actiefs doen. Voor de mensen die hiervan houden zijn er gelukkig voldoende opties. Zo kan er worden meegedaan aan een fietstocht door de stad. Hierdoor kom je op de leukste plekken uit en ben je tegelijkertijd ook nog eens sportief bezig.

Voor iedereen die ook een beetje hulp nodig heeft bij het vinden van de populairste plekken, maar zich liever niet in het zweet werkt, is er ook nog een oplossing. Door de hele stad rijden namelijk hop-on-hop-off bussen en deze brengen je precies op de plekken die je graag zou willen zien. Je kunt eenvoudig in- en uitstappen wanneer je zelf wilt en bekijkt dus alleen wat jij graag zou willen zien. In de bussen zelf wordt nog een uitleg gegeven over de plekken waar de bus allemaal langs komt. Echt een absolute aanrader!

Even bijkomen aan de kust

Barcelona is een echte kustplaats en dat betekent natuurlijk twee dingen: Zee en strand. In de meeste grote steden in Europa is het niet mogelijk om even bij te komen op het strand, maar bij Barcelona is dit anders. De stad beschikt over een heerlijk strand en een prachtige zee. Aangezien de temperaturen – zeker in de zomermaanden – erg goed zijn, is het vaak genieten op het strand. Neem er een ligbed bij en je kunt alles wat je hebt meegemaakt even rustig laten bezinken.

Op vakantie naar Barcelona: Teveel om op te noemen

Barcelona heeft eigenlijk teveel positieve kanten om op te noemen. De stad is druk, maar gezellig en beschikt over een eigen unieke cultuur. Bovendien zijn er een aantal top locaties om te bezoeken, zoals de Sagrada Familia en de La Rambla. Met de verschillende manieren van vervoer kom je op alle speciale plekken in de stad. Achteraf is het vervolgens mogelijk om lekker bij te komen op het prachtige strand. Alles bij elkaar opgeteld is Barcelona een echte top bestemming voor een leuke vakantie! Of je nu met familie of vrienden weggaat, het is altijd wel slim om even te kijken wanneer de schoolvakanties zijn! Zo kan je als echtpaar zonder kinderen mooi buiten deze vakanties plannen. En met kinderen juist in de schoolvakanties de reis boeken. Wanneer ga jij naar Barcelona toe?