
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 10 minutes
- Portie: Voor Familie
Ananas in kerriesaus tapas
Tapas is een leuke en heerlijke manier om een feestelijke gelegenheid van hapjes te voorzien. Veel eenvoudige gerechtjes in verschillende smaken, zullen je gasten aangenaam verrassen. Naast alle vlees en vis tapas zijn er ook diverse vegetarische recepten. Zoals bijvoorbeeld ananas in kerriesaus. Dit gerecht is fris en zoet door de ananas, maar dankzij de kerriesaus krijgt het een pittige twist.
Groot voordeel van deze tapas is dat je het van tevoren klaar kunt maken en in de koelkast kunt bewaren. Zo hoef je niet in de keuken te staan wanneer je gasten er zijn, maar kun je de ananas in kerriesaus serveren op het moment dat jij wilt. Of het nou bij de borrel is of als onderdeel van een tapas maaltijd. Ananas in kerriesaus past overal bij. Het bevat voornamelijk ingrediënten die je meestal wel in huis hebt. Met uitzondering van de ananas natuurlijk, want die moet uiteraard vers zijn.
Ingrediënten
Instructies
Begin met het snijden van de ananas. Dit doe je door de top en een klein stukje van de onderkant eraf te halen. De ananas blijft dan rechtop staan op je werkblad. Vervolgens snijd je met een scherp mes de korst er van boven naar beneden af door de ananas steeds een stukje te draaien. Als je dat gedaan hebt, deel je hem in vieren en verwijder je gemakkelijk de harde kern. Daarna kun je het vruchtvlees in stukjes snijden.
De kerriesaus maak je door 225 gram suiker en 500 ml azijn samen met 2 theelepels kerriepoeder in een pannetje aan de kook te brengen. Voeg beetje bij beetje 40 gram maizena toe om de kerriesaus te binden. Als de saus gebonden is, voeg je de ananasstukjes en de rozijnen toe. Laat het in zijn geheel nog even zachtjes doorkoken tot de rozijnen zacht zijn geworden. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat alles afkoelen. Serveer de ananas in kerriesaus op een mooi bord of schaaltje met cocktailprikkers erbij.