
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Kooktijd: 5 minutes
- Portie: Voor Familie
Abrikozen met spek
Abrikozen met spek zijn heerlijk bij de borrel of als onderdeel van een tapas maaltijd. De op het oog misschien vreemde combinatie zal je aangenaam verrassen en is niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens feestelijk uit. De zoete smaak van de abrikoos gaat prima samen met de zoute smaak van het spek. Ook de verschillende texturen maken abrikozen met spek tot een smakelijk hapje bij elke gelegenheid. Bovendien is dit gerechtje heel makkelijk te maken en heb je er niet veel voor nodig.
Ingrediënten
Instructies
Als je abrikozen met spek wilt gaan maken, kun je kiezen voor de verse variant of voor gedroogde abrikozen. Voor allebei is iets te zeggen, dus het hangt van je eigen voorkeur af. In het geval dat je gedroogde abrikozen gebruikt, moet je ze eerst een nacht van tevoren laten wellen in een pannetje met water. De abrikozen nemen dan in grootte toe. De volgende dag moet je ze voor gebruik dan wel eventjes uit laten lekken, zodat ze niet té vochtig zijn. Voor verse abrikozen geldt dat je ze meteen kunt schillen en gebruiken. Je kunt eventueel ook abrikozen op sap uit een pot nemen.
Afhankelijk van de grootte van de abrikozen, moet je deze eerst halveren. Anders wordt het lastig eten, omdat de structuur van dit gerecht niet echt geschikt is voor afhappen. Wikkel vervolgens een plakje spek om elke abrikoos en steek dit vast met een cocktailprikker. Verwarm ondertussen de grill (een grill die je dicht kan klappen is het makkelijkst, omdat je dan de abrikozen met spek direct aan twee kanten kan bakken) en vet deze in met olijfolie. Leg de abrikozen tussen de grill en bak deze een paar minuten tot het spek krokant is geworden. Serveer de abrikozen met spek als ze nog warm zijn.